23.06.2014

Shkatërrimi i trashëgimisë islame në luftën e Kosovës - Dr. Robert Elsie

Fjala e albanologut Dr. Robert Elsie me rastin e prezantimit të librit “Shkatërrimi i trashëgimisë islame në luftën e Kosovës” Më 27 Maj 2014 albanologu Robert Elsie, një zë i rëndësishëm në studimin e historisë dhe kulturës...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

23.06.2014

Pesë zbulimet e myslimanëve që ndryshuan botën

Rreth 1,600,000,000 filxhanë kafe konsumohen çdo ditë në botë. Miliarda njerëz janë të varur nga ajo në rutinën e tyre të përditshme. Dhe tani, shumë pak njerëz janë të njohur me origjinën e kësaj pije të...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

21.06.2014

Mashkull, Femër (3). Tarik Ramadan

Të barabartë dhe të ngjashëm Jo të gjitha kozmologjitë i japin mashkullit dhe femrës të njëjtin status në nivelin ontologjik. Disa interpretime të traditave spirituale dhe fetare, si antike ashtu edhe bashkohore, përafrohen në...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Analiza dhe Komente

11.06.2014

Femër, mashkull (2)

Arsimi Ne mund të kalojmë shumë kohë për të shpjeguar termat dhe klasifikimet që burrat kanë përdorur për të përshkruar femrat, ashtu si edhe termat që tekstet e traditave spirituale dhe fetare kanë aplikuar për një kohë kaq të...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

10.06.2014

Lidhja shqiptare e Prizrenit (10 qershor 1878)

Lidhja Shqiptare e Prizrenit përbën ngjarjen më të rëndësishme deri atëherë të Rilindjes Kombëtare dhe një nga ngjarjet më madhore në historinë e popullit shqiptar. Drejtuesit e Lëvizjes Kombëtare Shqiptare vlerësuan drejt...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

02.06.2014

Femër, mashkull

Si  filloi e gjitha? Cila ishte kauza ? A kishte ajo të bënte me thelbin e gjërave, apo ishte një aksident i historisë njerëzore? Si ndodh kjo, për sa kohë sa çdokush mund të mbajë mend se të gjitha kulturat dhe shoqëritë...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

26.05.2014

Shtetësia

Nocioni i shtetësisë është analizuar dhe debatuar më në thellësi dhe më gjatë në kohë në traditën franceze sesa në traditat e ndryshme të botës anglisht folëse. Ende gjërat duken se nuk kanë ndryshuar gjatë dhjetë  apo më...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 22 to 28 out of 237

Oraret e faljes

12/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5405:4112:5316:4219:5221:27

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook