19.05.2014

Intervista e Tarik Ramadan tek Alxhazira

Mehdi Hasan:  Mirëseerdhët sërish në ‘Head to head’, tek Al Jazeera, në të cilën ne po flasim për Islamin, Islamizmin, si dhe për  islamin politik, me Profesor Tariq Ramadan, me njërin prej mendimtarëve udhëheqës...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

17.05.2014

Xhamitë që s’i kemi dhe pasqyrat e thyera që mungojnë

Gjatë luftës së Krimesë, “Zonja me llambë” ose infermierja e famshme britanike Florence Nightingale u zhvendos në Turqi për të mjekuar viktimat. Thuhet se Florence u shërbeu ushtarëve britanikë të plagosur po aq sa edhe ushtarëve...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

13.05.2014

Abetarja sfidon laicitetin e shkollës

“Shkolla shqiptare dhe arsimi në përgjithësi janë laike dhe duhet të mbeten laike. Duhet të konsiderojmë jo vetëm faktin që duhet të mbeten laike [...] por, në radhë të parë, faktin që po flasim për arsimin parauniversitar, i...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

05.05.2014

A ka deshtuar islami politik?

Pjesa e Parë Mehdi Hasan: Pranvera Arabe tronditi themelet e Lindjes së Mesme. Anembanë rajonit me miliona njerëz lëvizën për të zgjedhur jo liderët laikë por ato islamikë. Megjithatë në  Egjipt, Vëllazëria Myslimane u...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Analiza dhe Komente

25.04.2014

Nga mohimi në predikim: Mrekullia e ringjalljes në librat shkollorë të historisë*

Mrekullia ka të bëjë me diçka që është shkencërisht e pashpjegueshme dhe që nuk i bindet ligjeve të natyrës. Ajo merret si tregues i ndërhyrjes së një fuqie të mbinatyrshme në rrjedhën e zakonshme dhe të pritshme të gjërave....[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

14.04.2014

Përvjetori i ndarjes nga jeta të Malcolm X

Njerëzit anembanë botës po kujtojnë dhe po i  kushtojnë respektin e tyre ndaj të ndjerit, aktivistit më të madh afro-amerikan për të drejtat e njeriut, Malcolm X, i cili ndërroi jetë 49 vite më parë. Malcolm X, i njohur...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

03.04.2014

Erdogani nuk është profet

Më lënë pa fjalë disa fetarë dhe disa prej të cilëve pritet e mira, kur e sulmojnë Erdoganin me pretekstin se është laik! Unë u them: Së pari, duhet të bëjmë dallimin mes asaj që e ka për detyrë ta bëjë dhe asaj që e ka të...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 29 to 35 out of 237

Oraret e faljes

09/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:4905:3812:5316:4419:5621:32

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook