31.03.2014

Islamoneveria vs Islamokracia: simbioza e ekstremeve

Në mjaft vende perëndimore prania e myslimanëve si kontingjent emigracioni gërshetohet me probleme sociale – rendi, punësimi, shpërndarja e pasurisë,  diversiteti – dhe ushqen ndjenjën e frikës ndaj një trume e...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

24.03.2014

Ne dhe muslimanët’

‘Këto arsye na pozicionojnë në dy llogore të kundërta: Ne dhe Ata. Ne dhe Ato. “NE”-ja pretendon të jetë pjesa e kultivuar dhe përparuar, ata që janë mendjehapur dhe që dinë se si shkohet përpara. Problemi i tyre? Janë...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

21.03.2014

ÇALLMAT BOSH TË TERRORIZMIT

Po bëhen disa javë që kur opinioni publik shqiptar po bashkëjeton me panikun e terrorizmit islamik, një "terrorizëm islamik" krejt i veçantë: i mungon edhe "terrorizmi" edhe "islamizmi". Por...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

20.03.2014

Arsimi pa kufij

Teksa përvjetori i tretë i konfliktit në Siri po afrohet, jemi në një luftë me kohën për të ofruar një projekt novator arsimor ndaj viktimave të prekura më rëndë nga konflikti- qindra e mijëra fëmijëve të refugjatëve. Mbetet...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

12.03.2014

Astrolabët: Telefonat ‘smart’ të kohëve të lashta

Cila është ajo gjë e cila është mjaftueshëm e vogël për t’iu përshtatur xhepit tuaj dhe që ofron me më shumë se 1000 aplikime?  Në këto kohë dhe epokë moderne, e para gjë që do të mund të vinte në mendjen tonë për ti dhënë...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

10.03.2014

Krimea: Andaluzia e dytë

Afërsisht 300 vite pas rënies së qytetit Andaluzian të Granadës, një tjetër territor mysliman ra gjithashtu viktimë e pushtimit. Në vitin 1784, Krimea u pushtua nga forcat ruse nën komandën e Katerinës së II-të. Kjo ishte humbja...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

07.03.2014

7 Marsi – datë emblematike e historisë, arsimit dhe kulturës shqiptare

Shtatë marsi është një nga datat më të rëndësishme të kulturës dhe historisë së popullit shqiptar në gjithë hapësirën e tij etnike. Kjo është data kur me 7 mars 1887 u themelua shkolla e parë laike dhe publike shqipe në qytetin e...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 36 to 42 out of 237

Oraret e faljes

09/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:4905:3812:5316:4419:5621:32

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook