06.03.2014

Jemi në kohën kur janë konsumuar fjalët...

Konferenca e Dytë Islame e organizuar në Mekë përfundoi punimet me fjalimin përmbyllës të Kryetarit të Kryesisë për Çështje Fetare të Turqisë, Prof. dr. Mehmet Gormez. Në Konferencën e Dytë Islame u diskutuan “Problemet e botës...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

04.03.2014

Si e ndryshon Zoti trurin tonë

Ky është titulli i njërit prej librave më të fundit të botuar në SHBA dhe që përmban fakte interesante lidhur me trurin e njeriut, sistemin e tij nervor, ndikimin e madh që besimi tek Zoti ushtron në trurin tonë dhe ndërveprimi...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

27.02.2014

Kthimi i hebrenjve ne Spanje, a do i sjelle dhe myslimanet?

Një ligj i propozuar do të përshpejtojë natyralizimin e hebrenjve, paraardhësit e të cilëve u dëbuan 500 vite më parë është bërë objekt debatesh. Tashmë pasardhësit e myslimanëve të cilët u dëbuan po kërkojnë gjithashtu të...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

27.02.2014

Islami ynë...

Që kur feja është lejuar në Shqipëri, besimi islam dhe përkatësia e një pjese të shqiptarëve në të, ka nxitur në mënyrë spazmike debate. Me vonesën tonë në anëtarësimin në BE, dhe së fundmi pjesëmarrjen e kontingjenteve shqiptare...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

10.02.2014

Mbi ligjin e zhurmës dhe implikimet e tij potenciale

Ditët që shkuan, lajmi për miratimin e projektligjit për zhurmën mjedisore në Kosove ngjalli diskutime të nxehta, siç është bërë traditë për çdo muhabet mbi fenë. Ligji u raportua fillimisht nga Gazeta...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

07.02.2014

Aztekët tanë

Studjuesi i njohur i arkitekturës osmane Michael Kiel, dëshmitar i dhunës revolucionare mbi këtë trashëgimi kulturore në vendin tonë, na jep një vlerësim metaforik për përmasën e saj dramatike: “Në punimet e mia për...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

06.02.2014

Roli i edukimit në Islam

Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit, Paqja qoftë mbi Profetin Muhamed, mbi familjen dhe shokët e tij. Paqja qoftë mbi të gjithë ju. Jam tejet gëzuar që takohem me ju në një episod tjetër në përpjekje për të kuptuar...[more]

Category: Analiza dhe Komente, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 43 to 49 out of 237

Oraret e faljes

09/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:4905:3812:5316:4419:5621:32

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook