22.07.2016

"Me këtë tentativë nuk ishte vetëm Turqia shënjestër, por e gjithë bota Islame" ​

"Lusim Allahun që ta ruaj Turqinë nga të gjitha të këqijat dhe të mos e ndajë atë nga vendet e tjera Islame", tha Karadagi.[more]

Category: Lajme nga bota

16.07.2016

Gjenerali Dundar: Populli pengoi përpjekjet për grusht shtet

"Populli ynë të mos shqetësohet sepse Turqia e ka mbyllur periudhën e grusht shteteve dhe juntave", theksoi Dundar.[more]

Category: Lajme nga bota

08.07.2016

Në Bosnjë filloi “Marshimi i Paqes”

Në komunën Nezuk të Bosnjës filloi me pjesëmarrjen e mijëra vetëve "Marshimi i Paqes" (Marsh Mira) në kujtim të udhëtimit të mundimshëm të atyre që bënë përpjekje për ti shpëtuar gjenocidit të Srebrenicës.[more]

Category: Lajme nga bota

02.07.2016

Falet namazi i parë në xhaminë më të madhe në historinë e Republikës së Turqisë

Pamjet mahnitëse të ngushticës së Bosforit, të Stambollit në përgjithësi u gërshetuan me pamjet e faljes së namazit të parë në xhaminë Çamlıca duke nxjerr në pah një mori ngjyrash dhe një natë të paharruar.[more]

Category: Lajme nga bota

17.06.2016

Një numër i madh i palestinezëve nisen drejt Al-Aksas për namazin e xhumasë

Palestinezët e moshës mbi 45 vjeç dhe fëmijët më të vegjël se 12 vjeç u lejuan të falin namazin e xhumasë, ku javë më parë ishin mbledhur mbi 100 mijë palestinezë.[more]

Category: Lajme nga bota

09.06.2016

Sumejja, muslimania e parë në këshillin e qytetit të Milanos

Sumejja Abdulkadir, është muslimania e parë që arrin të siguroj fitoren dhe të futet në këshillin e qytetit të Milanos. Sipas raporteve të Ministrisë së Punëve të brendshme, Sumejja e cila gjendet në listën e të majtëve të...[more]

Category: Lajme nga bota

09.06.2016

Hungari, boksierët që pranuan Islamin përjetojnë emocionet e Ramazanit të parë

Boksierët hungarezë morën pjesë në iftarin e organizuar nga Shoqata Kulturore Turko-Hungareze.[more]

Category: Lajme nga bota

Displaying results 1 to 7 out of 2729
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-42 43-49 Next > Last >>

Oraret e faljes

29/07/2016
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:34 05:2812:5416:4820:0821:49

Urtësi

I Dërguari i Allahut ka thënë:

Në natën e fundit,

Allahu i fal të gjithë muslimanët

(që kanë agjëruar)”.

Dikush tha: “A mos është

kjo nata e Kadrit?! 

I Dërguari i Allahut tha:

“A nuk i ke parë punëtorët

kur punojnë?!

Sapo mbarojnë punën marrin

shpërblimin që meritojnë”.

 

“Allahu një të mirë

e shpërblen dhjetëfish,

një muaj me dhjetë muaj (Ramazani),

ndërsa agjërimi i vitit

arrihet me agjërimin e gjashtë ditëve

pas Fitër Bajramit.  

Këto gjashtë ditë

janë plotësim i vitit (në shpërblim)”.

 

 

“Kush agjëron gjashtë ditë

pas Fitër Bajramit,

ka shpërblimin sikur

ka agjëruar të gjithë vitin.”

Hutbe

Flash is required!

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook