25.05.2019

Nata e Kadrit

Allahu i Madhëruar thotë: “Me emrin e Allahut, Mëshiruesit Mëshirplotit. Ne e kemi zbritur (Kuranin) në Natën e Kadrit. E kush mund të ta shpjegojë ty se ç’është nata e Kadrit? Nata e Kadrit është më e mirë se njëmijë muaj....[more]

Category: Lajme nga bota

24.05.2019

ITIKAFI

Nga ana gjuhësore, fjala “Itikaf” do të thotë: “Të qëndrosh i mbyllur në një vend”. Fikhu e përkufizon Itikafin më fjalët: “Qëndrimi gjatë 10 ditëve/netëve të fundit të Ramazanit në atë xhami, e cila ka imam dhe muezin, pa dalë...[more]

Category: Lajme nga bota

20.05.2019

Ramazani - rast i artë për rininë

Si kemi menduar ta presim Ramazanin, muajin e shpresës dhe faljes, muajin e mëshirës dhe shpërblimit, muajin ku hapen dyert e Xheneti dhe mbyllen dyert e Zjarrit, muajin ku një Farz shpërblehet sa 70 farze dhe një nafile (adhurim...[more]

Category: Lajme nga bota

12.05.2019

Pesë dhuratat e Allahut xh.xh. në Ramazan

Ebu Hurejrah (r.a) tregon: “I Dërguari i Allahut (Paqja qoftë mbi të) ka thënë: “Ummetit (popullit) tim i janë dhuruar pesë gjëra në muajin e Ramazanit, që nuk iu janë dhënë popujve të tjerë: 1.     ...[more]

Category: Lajme nga bota

10.05.2019

Iftari në Xhaminë Aksa.

Në të gjithë vendet e botës muaji i Ramazanit pritet me forma të ndryshme, sipas zakoneve, traditave dhe kulturës së tyre. Ajo që bie më shumë në sy në këtë muaj është organizimi i iftareve, sofrave të përbashkëta dhe gatimeve të...[more]

Category: Lajme nga bota

08.05.2019

Sa orë agjërohet nëpër botë.

Muaji i Ramazanit është muaji i begatisë dhe i mirësive që besimtarët muslimanë e presin me shumë gëzim dhe lumturi. Mirëpo nuk duhet të harrojmë se janë disa orë që duhet të kalohen pa konsumuar as pije e as ushqim. Për disa...[more]

Category: Lajme nga bota

07.05.2019

Urtësia e ligjërimit të muajit të Ramazanit

1- Realizimi i adhurimit: Allahu i Madhëruar i ka udhëruar robërit e Tij, që të agjërojnë muajin e Ramazanit, për të realizuar qëllimin e krijimit të tyre, pra adhurimin e Allahut të Madhëruar: “Xhindet dhe njerëzit i kam krijuar...[more]

Category: Lajme nga bota

Displaying results 8 to 14 out of 2814

Oraret e faljes

16/04/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:1705:5612:4816:2919:2720:55

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook