05.05.2019

Ramazani, muaji i Amanetit

Falenderimi i plotë dhe i përsosur i takon Allahut që krijoi qiejt dhe tokën me hak, Zotit të botërave dhe Përsosësit të krijesës njerëzore, që i dha jetës sonë kuptim . Lutjet, salavatet dhe përshëndetjet më të ndjera dhe më të...[more]

Category: Lajme nga bota

05.05.2019

Nga punët e mira që duhet të bëhen në Ramazan

  1- Leximi i Kuranit: I Dërguari i Allahut (Paqja qoftë mbi të) ka thënë: “Lexojeni Kuranin. sepse Ditën e Kijametit ai do të vijë ndërmjetësues për atë që e ka lexuar”.([1]) Mësimi i Kuranit të tjerëve. I Dërguari i...[more]

Category: Lajme nga bota

05.05.2019

Disa nga objektivat e agjërimit

1-   Zbatimi i urdhërit të Allahut të Madhëruar dhe nënshtrimi ndaj Tij. 2-   Realizim i përkushtimit, ruajtja nga çdo e metë, sëmundje trupore, shpirtërore dhe sociale. 3-   Mbyllja e portave të...[more]

Category: Lajme nga bota

04.05.2019

VJEN NJË MUAJ

Ramazani është muaji i mbikëqyrjes së Allahut (xh.sh). Duhet ta ndjejmë se Ai na shikon në çdo moment, ta ndjejmë se duhet të jemi besimtarë të atij niveli, për të cilët thotë profeti Muhamed (a.s): “Ta adhurosh Zotin sikur po e...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Lajme nga bota

02.05.2019

Si ta presim muajin e madhërueshëm të Ramazanit.

Muaji i Ramazanit është muaji i ndryshimeve të mëdha. Ai e bën agjëruesin të ndihet në gjendje tjetër fizike dhe shpirtërore. Në muajin e Ramazanit ndryshimi është shumë më i lehtë se në çdo kohë tjetër. Prandaj, i mençur është...[more]

Category: Lajme nga bota

15.03.2019

“Hello Brother”

Tragjedia e Zelandës së Re. Ajo që ka ndodhur ditën e Xhuma në Zelandën e Re dënohet dhe cilësohet masakër njerëzore në të gjitha gjuhët dhe kodet zakonore të botës. Në një rast të tillë nuk mund të themi vetëm se atë që na...[more]

Category: Lajme nga bota

15.03.2019

“Vizito një xhami”. Më shumë se 250 xhami hapin dyert për vizitorët në Britani.

Në Britaninë e Madhe ka filluar një fushatë e gjërë e organizuar nga fondacionet dhe bashkësitë islame me moton “Vizito xhaminë time”. Kjo fushatë vjen si pasojë e rritjes së urrejtjes fetare dhe islamofobisë në vendet...[more]

Category: Lajme nga bota

Displaying results 15 to 21 out of 2814

Oraret e faljes

16/04/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:1705:5612:4816:2919:2720:55

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook