03.06.2019

Festa e Bajramit

I Dërguari i Allahut (Paqja qoftë mbi të) ka thënë: “…më pas është nata e Bajramit të madh, e cila quhet “Nata e shpërblimeve”. Në mëngjesin e Bajramit, Allahu dërgon engjëj në të gjithë tokën. Ata vendosen në udhëkryqe, duke...[more]

Category: Lajme nga vendi

02.06.2019

Mirë u takofshim Ramazan...

Ndarja me Ramazanin: Besimtarë të nderuar! Le të mendojmë pak për largimin e muajit të Ramazanit.... Çfarë kemi përfituar nga Ramazani? Ja erdhi dhe fundi i tij. Ne tani po përcjellim muajin e mëshirës dhe faljes, muajin e...[more]

Category: Lajme nga bota, Lajme nga vendi

09.12.2018

Themelimi i medreses së Tiranës pati jehonë edhe në Stamboll.

Në vjeshtën e vitit 1924 do të gjente vend ndër faqet kryesore të shtypit të asaj kohe në Stamboll edhe themelimi i medresesë së Tiranës. Gazeta e themeluar nga poeti i madh Mehmet Akif “Siratu-l mustekim”e cila më vonë do të...[more]

Category: Lajme nga vendi

20.09.2016

Unë, Ebu Bekri dhe Omeri

Ebu Hurejra (r.a) tregon: “I Dërguari i Allahut fali namazin bashkë me ne. Më pas u kthye me fytyrë nga ne dhe tha: “Gjatë kohës që një burrë po kulloste lopën, hypi mbi të dhe filloi ta godiste. Ajo (lopa) i tha: Ne nuk jemi...[more]

Category: Lajme nga vendi

26.08.2016

Qindra besimtarë nga Maqedonia, Kosova dhe Shqipëria gati për të kryer Haxhin

Janë me qindra pelegrinë nga Maqedonia, Kosova dhe Shqipëria që do të nisen në fillim të shtatorit drejt vendit të shenjët për të kryer një nga ritet më të rëndësishme të fesë Islame, kryerjen e Haxhit.[more]

Category: Lajme nga vendi

04.07.2016

Ju urojmë: Gëzuar e për shumë vjet festën e Fitër Bajramit

Ju urojmë: Gëzuar e për shumë vjet festën e Fitër Bajramit. Allahu i pranoftë lutjet dhe adhurimet! I Dërguari i Allahut ka thënë: Në natën e fundit, Allahu i fal të gjithë muslimanët (që kanë agjëruar)”. Dikush tha: “A mos...[more]

Category: Lajme nga vendi

06.06.2016

Ju urojmë: Agjërim të mbarë dhe të pranuar!

Për këdo që dëshiron të ndjejë aromën e Xhenetit në këtë botë, ka mbërritur Ramazani, Për këdo që dëshiron të rigjejë veten tek Fjala e Tij, ka mbërritur Ramazani, Për këdo që dëshiron të restaurojë kalanë e vlerave, ka...[more]

Category: Lajme nga vendi

Displaying results 1 to 7 out of 918
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-42 43-49 Next > Last >>

Oraret e faljes

20/06/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
02:53 05:0212:4916:4820:2322:18

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook