Agjërimi i 6 ditëve të Sheualit.


Agjërimi i gjashtë ditëve të Sheualit (muajit që vjen pas Ramazanit): Ebu Ejubi (r.a) tregon, se i Dërguari i Allahut (Paqja qoftë mbi të) ka thënë: “Kush agjëron Ramazanin dhe e pason atë me agjërimin e gjashtë ditëve nga muaji Sheual, është njësoj sikur ka agjëruar të gjithë kohën (vitin)”. Ebu Ejubi (r.a) thotë: “E pyeta: “Çdo ditë është e barabartë me dhjetë ditë?! Ai (Paqja qoftë mbi të) tha: “Po”.([1])

Theubani (r.a) tregon, se i Dërguari i Allahut (Paqja qoftë mbi të) ka thënë: “Kush agjëron gjashtë ditë pas Bajramit, shpërblehet sikur ka agjëruar gjithë vitin. (Më pas lexoi ajetin kuranor) “Kush vjen me një të mirë e shpërblejmë me dhjetë të mira”. [En’am: 160].([2])

 


([1]) - Hadith i vërtetë. Muslimi (1164), Ebû Dâûdi (2433), Tirmidhiu (759), Nesâiu në Kubrâ (2875), Ibn Mâ‎xheh (1716), Ibn Hibâni (3634) dhe Ahmedi (5/417).

([2]) - Hadith i vërtertë. Ibn Mâ‎xheh (1715), Ibn Khuzejmeh (2115), Ibn Hibâni (3635) dhe Ahmedi (5/280).

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

07/12/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:07 06:4611:3813:5716:1817:46

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook