By: Usame Shefki Abdul Hadi

Dialog me lotin


Një ditë fillova të qaj për shkak të gjynaheve të shumta dhe punëve të mira që janë shumë të pakta. Një pikë loti rrodhi dhe më tha:

Loti: Çfarë ke o rob i Allahut?

Robi i Allahut: Kush je ti?

Loti: Unë jam loti yt.

Robi i Allahut:  Çfarë të detyroi që të dalësh?

Loti: Ngrohtësia e zemrës tënde.

Robi i Allahut: Ngrohtësia e zemrës sime?! Kush e ka ndezur zemrën time?

Loti: Mëkatet dhe gjynahet e tua.

Robi i Allahut: A ndikon mëkati derisa ta ngrohë zemrën?

Loti: Po, a nuk e ke dëgjuar lutjen e të Dërguarit të Allahut: “O Zot, më pastro nga mëkatet me ujë, borë e breshër.” Mëkatet e ndezin zemrën dhe zjarri nuk shuhet vetëm se me ujë të ftohtë dhe borë.

Robi i Allahut: Unë ndihem i shqetësuar dhe në ankth.

Loti: Ndihesh kështu për shkak të mëkateve. Pendohu tek Allahu, o robi i Allahut!

Robi i Allahut: Unë ndjej se zemra ime është e ashpër, si është e mundur që dole nga syri?

Loti: Është zëri i arsyes o robi i Allahut.

Robi i Allahut: Po cili është shkaku i ashpërsisë së zemrës?

Loti: Dashuria e madhe që ke për dynjanë. Dynjaja është si gjarpëri prej të cilit mahnitesh, por që të vret me helmin e tij. Po kështu edhe njerëzit mahniten me bukurinë e saj (të dynjasë) dhe nuk e shikojnë helmin e saj vdekjeprurës.

Robi i Allahut: O lot, çfarë ke për qëllim me helmin e dynjasë?

Loti: Dëshirat shfrenuese, mëkatet dhe ndjekjen e hapave të shejtanit. Ai i cili i shijon helmin e këtyre, zemra i vdes.

Robi i Allahut: Atëherë si ta pastrojmë zemrën nga helmet?

Loti: Duke u penduar vazhdimisht dhe duke u bërë pjesë e karvanit të njerëzve që pendohen tek Allahu.

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

27/05/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:07 05:0812:4516:4120:0921:56

Hadithe

“Kush e agjëron Ramazanin

me besim dhe duke

llogaritur shpërblimin

(tek Allahu i Lartësuar),

atij i falen mëkatet e kaluara”

 


Ramazan 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook