Disa nga objektivat e agjërimit


1-   Zbatimi i urdhërit të Allahut të Madhëruar dhe nënshtrimi ndaj Tij.

2-   Realizim i përkushtimit, ruajtja nga çdo e metë, sëmundje trupore, shpirtërore dhe sociale.

3-   Mbyllja e portave të shejtanit, gjë që ndikon një shmangien e mëkateve, ligësive dhe pakësimin e tyre.

4-   Solidarizimi me të varfërit dhe nevojtarët.

5-   Përkujtimi i brengave të Ahiretit dhe gjendjeve që do të përjetohen për shkak të etjes dhe urisë ekstreme në Mahsher dhe Xhehenem.

6-   Stërvitja e agjëruesit me durim, për të qenë i gatshëm që të sakrifikojë dhe të përballojë vështirësitë dhe dhimbjet e jetës.

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

27/09/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:54 06:2612:3916:00 18:4020:02

Hadithe Profetike

“Kush ndjek një rrugë në të cilën kërkon dijen,

Allahu ia lehtëson rrugën për në xhenet.

Melaiket vendosin krahët e tyre për kërkuesin

e dijes si kënaqësi për atë që ka vepruar.

Për dijetarin kërkon faljë çarë ndodhet

në qiej e në Tokë, madje edhe peshqit në ujë.

Mirësia e dijetarit ndaj robit adhurues

është si mirësia e Hënës ndaj gjithë yjeve.

Dijetarët janë trashëgimtarët e profetëve.

Profetët nuk kanë trashëguar as dinar as

dirhem, ata kanë trashëguar duituri, ndaj kush

e merr ta marrë në sasi të madhe.”

 

 


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook