Ekspozohet për herë të pare dokumenti i marrëveshjes së Lozanës.

Muzeu Ushtarak i Parisit në ekspozitën që ka organizuar, do të ekspozojë edhe dokumentin e të shumë folurës kohët e fundit, Marrëveshja e Lozanës.


Muzeu Ushtarak i Parisit në ekspozitën që ka organizuar, do të ekspozojë edhe dokumentin e të shumë folurës kohët e fundit, Marrëveshja e Lozanës.

Dokumenti është origjinal dhe mban vulën e Mustafa Kemal Ataturkut, udhëheqësi i Republikës së Turqisë së sapolindur në atë kohë. Ky dokument ekspozohet për hërë të parë dhe ekspozita do qëndrojë e hapur deri më 20 Janar të 2019.

Në këtë ekspozitë që do hapet nesër për publikun do të ekspozohen edhe shumë dokumente të tjera të luftës së parë botërore dhe që janë me vlerë historike. Ndër dokumentet që do të ekspozohen janë edhe marrëveshja e fshehtë e Sykes – Picot si dhe hartat e kësaj marrëveshje.

Kjo marrëveshje bëri edhe ndarjen e ifluencës në kolonitë franceze dhe britanike të Lindjes së Mesme.

Kjo marrëveshje ka shërbyer edhe si bazë për vijëzimin e kufijve të shteteve arabe që lindën pas rrëzimit të Perandorisë Osmane.

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

22/05/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:13 05:1212:4416:4020:0421:49

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook