Erdoğan; “ Turqia është i vetmi vend i aftë për udhëheqjen e botës islame”.


Gjatë një takimi me myftinjtë e qarqeve dhe rretheve të Turqise Presidenti Erdoğan u shpreh se; “Turqia me trashëgimininë e saj historike, me pozicionin e saj gjeografik dhe me kapacitetin e saj kulturor,  është i vetmi vend që mund ta udhëheqë botën islame”

Gjatë fjalimit të tij Erdoğan u ndal të pasuria kulturore që ka trashëguar Turqia duke thënë; “ Pasuria më e madhe e kulturës sonë është se përgjatë gjithë shekujve në territoret e Perandorisë Osmane kanë jetuar krah për krah me njëri-tjetrin popuj të ndryshëm me besime dhe kultura të ndryshme dhe nuk ka ndodhur asnjëherë përlasje fetare apo etnike. Liria fetare dhe ruajtja e identitetit etnik është pasuria më e madhe që kemi trashëguar”.

Po ashtu gjatë fjalës së mbajtur bëri të ditur dhe në një farë mënyre iu tërhoqi vërejtjen punonjësve të xhamive imamë dhe muezinë duke thënë se xhamitë nuk duhet që të jenë vende në të cilat vetëm falet namazi dhe pastaj mbyllen dyert e saj. Ne duhet që të jemi pranë njerëzve dhe me hallet e njerëzve. Xhamitë duhet të kthehen në institucionin më të rëndësishëm social ashtu siç kanë qenë për gjatë shekujve theksoi ai.

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

22/04/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:0505:4712:4616:3119:3321:04

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook