Gaza: Mbahet ceremonia e diplomimit të 550 hafëzave të rinj për 2018.


Ministiri i Vakëfeve dhe Çështjeve Fetare ne Gaza Dr. Hasan Es-Sajfi deklaroi se gjatë vitit 2018 kanë memorizuar Kuranin famëlart plot 550 djem dhe vajza. “Ky brez e meriton të quhet “Brezi i rikthimit” (që do të çlirojë tokat e uzurpuara) sepse e ka vërtetuar se është i lidhur me principet e shenjta të fesë dhe të vatanit” deklaroi Dr. Hasan Es-Sajfi gjatë fjalës së tij në ceremoninë e diplomimit të hafëzave të rinj.

Dr. Hasan Es-Sajfi me cilësinë edhe të ministrit të çështejve fetare dekloaroi se në Gaza janë më shumë se 1000 Kurse Kurani dhe shumica e nxënësve e memorizojnë Kuranin pothuajse në një vit. Ministria organizon edhe konkurse ndërmjet këtyre qendrave ku vetëm te konkursi i emëruar “El-Aksa” kanë marrë pjesë më shumë se 9000 konkurentë.

Gjatë ceremonisë që u mbajtë për nderimin e hafëzave të rinj Dr. Hasan Es-Sajfi gjithashtu deklaroi se aktualisht mësojnë 10 200 nxënës në kurset e kuranit që ministria organizon, prej tyre 3200 djem dhe 7000 vajza.

“Ky është brezi që na mbush me shpresë se Palestina dhe Xhamia Aksa nuk janë në harresë dhe se e ardhmja e popullit të Palestinës me një brez të tillë do të jetë e ndritur” deklaroi ai.

 

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

22/05/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:13 05:1212:4416:4020:0421:49

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook