Ibadetet më të rëndësishme gjatë muajit të Ramazanit


 • Agjërimi i të gjithë ditëve të Ramazanit.
 • Falja e namazit në kohën e vet, veçanërisht në xhami.
 • Falja e namazit të teravisë në xhami.
 • Falja e sa më shumë namazeve vullnetare.
 • Leximi dhe meditimi i Kuranit.
 • Dhikri (përmendja e Allahut).
 • Lutja përgjëruese drejtuar Allahut.
 • Dhënia e Zekatit dhe Sadakasë.
 • Shtrimi i një iftari.
 • Falja e namazit të natës në 10 – të ditët e fundit të Ramazanit
 • Përjetimi i natës së Kadrit me sa më shumë ibadete.
 • Itikafi në xhami në 10 – të  ditët e fundit të Ramazanit.
 • Kryerja e Umres.
 • Mbajtja dhe ruajtja e lidhjeve farefisnore.

 

 

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

13/08/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5405:4112:5316:4219:5221:27

Hadithe

Transmetohet nga

Ebu Hurejra radijAllahu anhu se:

I Dërguari i Allahut sal-lAllahu

alejhi ue sel-lem ka thënë:

Umra nga umra janë fshirje

për mëkatet që bëhen midis tyre,

ndërsa haxhi i pranuar nuk

ka shperblim tjetër për të

veç xhenetit.”

Buhariu (1773) dhe

Muslimi (1349)

 


Haxhi 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook