By: Doktor Jusuf Kardavi

Mesatarja midis shpirtёrores dhe materiales


Edukatori largpamёs duhet t’i kёshillojё dhe orientojё njerёzit qё mos t’i kushtojnё mё tepёr rёndёsi aspektit shpirtёror ndaj atij material. E thёnё ndryshe, ai duhet qё t’i kёshillojё ata qё mos tё  lёnё pas dore çёshtjet e kёsaj bote, pёr shkak se ata po i kushtojnё rёndёsi vetёm çёshtjeve tё botёs tjetёr, siç ёshtё rasti i murgjёve tek tё krishterёt, persёt, hindusёt. budistёt, grekёt e shumё rryma e ideologji tё tjera, tё cilat filozofinё e tyre e kanё ndёrtuar mbi bazё tё ndёshkimit tё trupit me qёllim qё shpirti i tyre tё lartёsohet.

Mirёpo kjo lloj filozofie (ideologji) bie nё kundёrshtim tё hapur me metodologjinё tё cilёn e ka pёrcaktuar Allahu nё Kuranin Fisnik, ku thotё: “Dhe me atё qё tё ka dhёnё Allahu, kёrko ta fitosh botёn tjetёr, e mos lёr mangut atё qё tё takon nga kjo botё”[1] “O bijtё e Ademit, vishuni bukur pёr çdo namaz, hani dhe pini e mos e teproni, pse Ai (Allahu) nuk i do ata qё e teprojnё. Thuaj: Kush i ndaloi bukuritё dhe ushqimet e mira qё Allahu i krijoi pёr robёrit e vet? Thuaj: Ato janё nё kёtё botё pё ata qё besuan, e nё Ditёn e Kijametit janё tё posaçme pёr ta. Kёshtu ia sqarojmё argumentet njё populli qё kupton.”[2][1] - Sure Kasas: 77.

[2] - Sure A’raf: 31-32.

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

27/09/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:54 06:2612:3916:00 18:4020:02

Hadithe Profetike

“Kush ndjek një rrugë në të cilën kërkon dijen,

Allahu ia lehtëson rrugën për në xhenet.

Melaiket vendosin krahët e tyre për kërkuesin

e dijes si kënaqësi për atë që ka vepruar.

Për dijetarin kërkon faljë çarë ndodhet

në qiej e në Tokë, madje edhe peshqit në ujë.

Mirësia e dijetarit ndaj robit adhurues

është si mirësia e Hënës ndaj gjithë yjeve.

Dijetarët janë trashëgimtarët e profetëve.

Profetët nuk kanë trashëguar as dinar as

dirhem, ata kanë trashëguar duituri, ndaj kush

e merr ta marrë në sasi të madhe.”

 

 


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook