Mëshironi ata që janë në tokë, tu mëshirojë ai që është në qiell


Tregon profeti Muhamed a.s, se një burrë i pasur nuk kishte bërë as dhe një vepër të mirë, përveç faktit se u jepte borxh njerëzve dhe kur vinte koha për të marrë borxhet, u thoshte punonjësve të tij:”U merrni njerëzve aq sa kanë dhe mos i detyroni me zor. Kur të shihni se janë ngushtë, ua falni! Ndoshta për shkak të këtij veprimi do të na falë dhe neve Zoti për të metat tona!”

Pasi vdiq, Zoti i lartësuar i tha:”Gjatë jetës tënde, u ke dhënë borxh shumë njerëzve dhe kur vinte koha për ti shlyer, u thoshe punonjësve të tu:” U merrni njerëzve aq sa kanë dhe mos i detyroni me zor. Kur të shihni se janë ngushtë, ua falni! Ndoshta për shkak të këtij veprimi do të na falë dhe neve Zoti për të metat tona!”

Edhe Unë ti kam falur të metat dhe gjynahet e tua!”

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

01/07/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
02:5705:0612:5116:5020:2422:18

Hadithe

Transmetohet nga

Ebu Hurejra radijAllahu anhu se:

I Dërguari i Allahut sal-lAllahu

alejhi ue sel-lem ka thënë:

Umra nga umra janë fshirje

për mëkatet që bëhen midis tyre,

ndërsa haxhi i pranuar nuk

ka shperblim tjetër për të

veç xhenetit.”

Buhariu (1773) dhe

Muslimi (1349)

 


Haxhi 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook