By: Sejjid Kutub

Ndjenja për jetën


Kur jetojmë veç për veten tonë, atëherë jeta na duket e shkurtër, e ngushtë. Fillon kur dalim në këtë botë e mbaron me futjen në barkun e tokës.

Ndërsa kur jetojmë për të tjerët, pra kur jetojmë për një ideal gjithpërfshirës, atëherë jeta bëhet e gjatë, e thellë, fillon me zanafillën e njerëzimit dhe fundin e ka në rrezen e fundit të diellit mbi këtë tokë. Kështu fitojmë jetë shumëfish. Këto janë vite të vërteta e jo iluzione. Provo të imagjinosh jetën në këtë dimension. Ndjenjat tona mbushen me ditë, me orë e me çaste. Në fakt jeta nuk matet me numrin e viteve. Ajo matet me numrin e ndjesive që vlojnë tek ti. “Realistët” këtë e quajnë “iluzion”, por në fakt ky është realitet shumë herë më i vërtetë, sesa realiteti i tyre. Sepse jeta nuk është gjë tjetër veç ndjenja e njeriut për jetën. Sikur t’ia heqësh dikujt ndjenjën për jetën, atëherë i ke marrë vetë jetën dhe ai bën hije mbi tokë, por është i vdekur mes të gjallëve. E, nëse njeriu ndjen dhe jeton me ndjenja shumë, atëherë jeta i shtohet më shumë vite..

Kjo çëshjte mua më ngjan shumë e prekshme dhe nuk ka nevojë për shumë diskutim. Ne jetojmë shumë gjatë, nëse jetojmë për të tjerët, nëse jetojmë për një idela gjithpërfshirës. Sa më shumë të ndjejmë për të tjerët, aq më shumë shumë i japim jetës sonë jetë. E në fund jeta shkon shumë larg…

Përktheu: Eduart Thartori

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

27/09/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:54 06:2612:3916:00 18:4020:02

Hadithe Profetike

“Kush ndjek një rrugë në të cilën kërkon dijen,

Allahu ia lehtëson rrugën për në xhenet.

Melaiket vendosin krahët e tyre për kërkuesin

e dijes si kënaqësi për atë që ka vepruar.

Për dijetarin kërkon faljë çarë ndodhet

në qiej e në Tokë, madje edhe peshqit në ujë.

Mirësia e dijetarit ndaj robit adhurues

është si mirësia e Hënës ndaj gjithë yjeve.

Dijetarët janë trashëgimtarët e profetëve.

Profetët nuk kanë trashëguar as dinar as

dirhem, ata kanë trashëguar duituri, ndaj kush

e merr ta marrë në sasi të madhe.”

 

 


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook