Fillon llogaritja verore e kohës


Fillon llogaritja verore e kohës, ku akrepat e orës do të duhet lëvizur për 60 minuta para.

Konkretisht, në ora dy pas mesnate, koha do të shënojë orën tre, raporton Anadolu Agency (AA).

Kalimi nga llogaritja dimërore në atë verore bëhet me arsyetimin se zgjatja e ditës mundëson kursim të energjisë elektrike.

Kalimi i parë nga llogaritja dimërore në atë verore është bërë në vitin 1916 në vendet e Evropës Veriore, ndërsa në Evropën Perëndimore u prezantua në fillim të viteve 70 të shekullit të kaluar. 

Gjithashtu edhe Evropa Juglindore është e përfshirë në llogaritjen verore të kohës, përfshirë Shqipërinë, Kosovën dhe Maqedoninë.

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

17/07/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:15 05:1612:5416:5020:1822:06

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook