Një grua e moshuar në Marok, kthen shtepinë e saj në hotel falas për të sëmurët me kancer.


Në qytetin Rabat të Marokut një grua e moshuar që banorët e zonës e thërrasin me emrin Haxh-xhe Hatixhe, e ka kthyer shtëpinë e saj në strehë për të sëmurët me kancer.

Haxh-xhe Hatixhe është 72 vjeç, në vitin 2009 i vdiq bashkëshorti nga sëmundja e kancerit. Duke parë mundin dhe dhimbjet që kishte kaluar i shoqi vendosi që të ju vijë në ndihmë të gjithë atyrë që vuajnë nga kjo sëmundje dhe tashmë shtëpia e saj është kthyer në një fjetinë të vërtetë, ku strehohen dhe ushqen falas të gjithë ata që vijnë në qytetin e Rabatit për tu kuruar nga kanceri.

Kur e pyetën se si ka nisur ajo përgjigjet që rastësisht ka takur një familje që kishin sjellë për kurim të sëmurën e tyre por ngaqë ishin larg nuk e përballonin dot as udhëtimin dhe as qëndrimin në hotel. İ strehova ata dhe kështu filluan të vijnë njerëz nga të gjitha anët, thotë ajo.

Banorët e lagjes filluan të më ndihmonin në sigurimin e të ardhurave për ushqim, pastaj u afrun edhe disa organizata bamirëse që ofrojnë ushqimin dhe shërbimet sociale falas, thotë Haxh-xhe Hatixhe.

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

22/04/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:0505:4712:4616:3119:3321:04

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook