O biri i Ademit! Të kërkova...


Profeti Muhamed a.s tregon se Zoti do i drejtohet njeriut dhe do i thotë:
“O biri i Ademit! Të kërkova ushqim dhe nuk më dhe.” 
Njeriu do e pyesë “Po si të të ushqej Ty, o Zot, kur Ti je Sunduesi i të gjithë universit!?” 
Zoti do të përgjigjet:“A nuk të kërkoi ushqim robi Im, filani? A nuk e dije që nëse do i kishe dhënë atij, do e gjeje tek Unë?” 
Zoti i thotë përsëri“O biri i Ademit! Të kërkova të më japësh të pi dhe ti nuk më dhe.” 
Njeriu pyet i çuditur:“Po si të të jap Ty, kur Ti je Sunduesi i botrave?” 
Zoti i thotë:“A nuk të kërkoi robi Im, filani? A nuk e dije se sikur ti kishe dhënë atij, do e gjeje tek Unë?”
Zoti i thotë“O bir i Ademit! U sëmura dhe nuk më vizitove!” 
Njeriu pyet: “Po si të të vizitoj Ty o Zot, kur Ti je Sunduesi i botrave?” 
Zoti përgjigjet:“A nuk e dije që robi Im filani ishte i sëmurë? A nuk e dije që nëse do të vizitoje atë do më gjeje Mua tek ai?”.

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

01/07/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
02:5705:0612:5116:5020:2422:18

Hadithe

Transmetohet nga

Ebu Hurejra radijAllahu anhu se:

I Dërguari i Allahut sal-lAllahu

alejhi ue sel-lem ka thënë:

Umra nga umra janë fshirje

për mëkatet që bëhen midis tyre,

ndërsa haxhi i pranuar nuk

ka shperblim tjetër për të

veç xhenetit.”

Buhariu (1773) dhe

Muslimi (1349)

 


Haxhi 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook