By: Besart Capa

Poezi për Natën e Kadrit


Lëvizin faqet e kalendarit me shpejtësi

Kalojnë ditë netët e bekuara me nostalgji

Afron fundi i Ramazanit të shenjtë

Fundin e sajë që e kalonim me shumë ibadet

Me ëndje dhe shpresë një natë e presim

Vendosim alarmet dhe nga shtrati zbresim

Marrim abdes dhe braktisim shtëpinë

Me zell dhe ëndje përqafojmë xhaminë

Çdo natë është e bukur dhe ka hijeshi

Por nuri mes errësirës vjen kur hynë 10 ditëshi

Sikur netët të kishin logjikë mos ti mbetej hatri

Asnjë prej tyre s'ka vlerë sa kur ka Nata e Kadrit

Për këtë natë me forcë mundohemi

Me adhurim dhe lutje kah Zotit përkushtohemi

Kohën  e saj  Zoti e la në fshehtësi

Ka thesare, diamantë e shumë mirësi

Pse më shumë se këtë natë njeriu duhet të duaj

Kur Zoti i jepë vlerë më shumë se 1000 muaj

Me duart kah qiellit lutemi me lotë në sy

Je falës , e don faljen e  na fal o Perëndi

Zemra gjendet në më të bukurën lëndinë

Në truallin e bukur ku Zotit ja shpreh dashurinë

Në kraharoret tona na dhuron Zoti begati

Na e mundëso o Allah këtë Natë ta arrijmë...

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

13/08/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5405:4112:5316:4219:5221:27

Hadithe

Transmetohet nga

Ebu Hurejra radijAllahu anhu se:

I Dërguari i Allahut sal-lAllahu

alejhi ue sel-lem ka thënë:

Umra nga umra janë fshirje

për mëkatet që bëhen midis tyre,

ndërsa haxhi i pranuar nuk

ka shperblim tjetër për të

veç xhenetit.”

Buhariu (1773) dhe

Muslimi (1349)

 


Haxhi 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook