Vlera e ditës së Arafatit


Profeti (a.s) ka thënë: “Agjerimi i ditës së Arafatit shpresoj tek Allahu t’i shlyej mëkatet e vitit të kaluar dhe vitit që vjen”[1]

Gjithashtu ai (a.s) ka thënë:  “Nuk ka ditë që në të ,më se shumti ,Allahu liron robër nga zjarri, se sa dita e Arafatit.”[2]

Sot është dita e mundësisë së trefishtë të pranimit të lutjeve dhe ibadeteve; sot është ditë Arafati, ditë agjërimi dhe ditë e xhuma.

Profeti (a.s) ka thënë: “Duaja më e mirë është duaja e ditës së Arefatit. Duaja më e mirë që kam thënë unë dhe të gjithë profetët është: la ilahe ilallahu uahdehu la sherike lehu. Lehul mulku ue lehul hamdu ue huve ala kul li  shej’in kadir."

Le të shtojmë  istigfarin,,duatë ,sadakanë,leximin e Kur'anit,dhe sa më shume tekbire .

Tekbiret  kanë filluar sot për namaz të sabahut deri tre ditë pas ditës së bajramit në në namazin e iqindisë (këndohen pas çdo farzi)

Allahu Ekber

Allahu Ekber

La ilahe ilAllah

Uallahu Ekber

Allahu Ekber  ue lil lahil hamd![1] - Muslimi

[2] - Muslimi

Submitting your vote...
Not rated yet. Be the first who rates this item!
Click the rating bar to rate this item.


Shenim:
Komentet duhet te jene vetem ne gjuhen
shqipe dhe duhet te jene brenda normave morale.

blog comments powered by Disqus

Oraret e faljes

13/08/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5405:4112:5316:4219:5221:27

Hadithe

Transmetohet nga

Ebu Hurejra radijAllahu anhu se:

I Dërguari i Allahut sal-lAllahu

alejhi ue sel-lem ka thënë:

Umra nga umra janë fshirje

për mëkatet që bëhen midis tyre,

ndërsa haxhi i pranuar nuk

ka shperblim tjetër për të

veç xhenetit.”

Buhariu (1773) dhe

Muslimi (1349)

 


Haxhi 2022 / 1443

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook