02.12.2016

Prindi - Kjo mirësi e madhe

Ne nuk e ndjejmë mirësinë e shikimit për aq kohë sa shikojmë, nuk e ndjejmë mirësinë  e dëgjimit për aq kohë sa veshët janë në rregull, po ashtu nuk e ndjejmë mirësiën e lëvizjes përd aq kohë sa vazhdojmë të ecim. Mirëpo,...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Familja

24.05.2016

Biri im

Sillu me edukatë ndaj shokut tënd sado i bindur që të jesh se ai të do ty. Mos e kalo vizën e kuqe me të. Mos i merr atij diçka, për të cilën ai mërzitet, sepse ai do të zemërohet me ty. Biri im! Nëse ndjek rrugën e...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Familja

07.05.2016

Më fal, por mos u përpiq të edukosh kur je i zemëruar

Të nderuar lexues e edukatorë! Kur ne merremi me edukimin e fëmijëve, ne kemi kryer detyrën më të mirë të cilën Allahu i Lartësuar e ka bërë obligim ndaj nesh. Pikërisht për këtë arsye, proçesi i edukimit nuk duhet të jetë një...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Familja

19.02.2016

Edukata e dialogut me nënën

Konsultime/ lidhjet familjare Pyetje: Es selamu alejkum ue rahmetullahi ue berakatuhu. Kam një pyetje në lidhje me mamanë time. Midis meje dhe saj ndodhin shumë debate. Nga këto debate kam shumë frikë se mos konsiderohem djalë...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Familja

31.05.2014

Edukata seksuale për fëmijë

Falënderimet më të sinqerta i përkasin Zotit të Madhëruar, paqja dhe mëshira e Tij qofshin mbi profetin Muhamed a.s, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij. Në këtë temë, do të fokusohemi mbi një çështje tejet të...[more]

Category: Familja

20.05.2014

Pyetjet e fëmijëve mbi seksin... si t’u përgjigjesh.

Pyetjet e fëmijëve mbi seksin... si t’u përgjigjesh.   Pyetje:” Kam një mikun tim, i cili mu rrëfye një ditë mbi problemin e tij, ku unë i premtova se do e ndihmoj. Miku në fjalë, ka një djalë pesë vjeç, i cili nuk ka hyrë...[more]

Category: Familja

15.05.2014

Si ta mësoj fëmijën të jetë kritik me filmat vizatimorë

Vitet e fundit, të gjithë jemi dëshmitarë të shtimit të kanaleve televizive të posaçme për transmetimin e filmave vizatimorë për fëmijë. Këto filma, ashtu siç përmbajnë skena dhe mesazhe pozitive, përmbajnë dhe të kundërtën e...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 1 to 7 out of 108
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-42 43-49 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook