28.04.2014

Sekreti i mirë dhe i keq

Sekretet janë dy llojesh: Të mirë dhe të këqij. Ky është një koncept edukativ i cili ka ndikim shumë të madh në mbrojtjen e fëmijëve nga abuzimi dhe ngacimet me natyrë seksuale. Ulu me fëmijën tënd në një mjedis të qetë, jepi...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

04.04.2014

A lindin të mirë fëmijët?

Kërkimet shkencore të kohëve të fundit në fushën e Zhvillimit të Fëmijës na japin përgjigjie të papritura për pyetjen e moçme se nga vjen morali. Arbër Tasimi është një kërkues shkencor 23 vjeçar në Qendrën e Konjicionit...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

29.03.2014

Dashuria, baza e një familje

Një ndër problemet serioze me të cilat përballet lloji njerëzor, është dhe instinkti seksual, i cili starton në moshë të re, diku tek të pesëmbëdhjetat. Ky instinkt fillon e merr jetë para se të jetë arritur pjekuria mendore,...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

10.02.2014

Fjalët pozitive, edukojnë fëmijë të aftë

Nuk janë vetëm vlerësimi dhe lëvdatat, apo ndrydhja e ndjenjave të fëmijës, ato që përcaktojnë nivelin e besimit të fëmijës tek vetja. Ka rrugë dhe metododa të tjera, me anë të të cilave ne programojmë fëmijët tanë, ku më të...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

23.01.2014

Si ti mbrojmë fëmijët tanë nga ngacmimet seksuale

Disa informacione të gabuara rreth dhunës seksuale tek fëmijët: 1.     Është diçka që ndodh rrallë. 2.     Është një fenomen i përhapur vetëm në vendet...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

06.01.2014

Respekti i harruar

Shpesh herë dëgjojmë të flitet për respektin e prindërve dhe për keqtrajtimin që disa fëmijë u bëjnë prindërve të tyre. Por, para se fëmijët tanë të arrijnë atë moshë ku u kërkohet ti respektojnë prindërit, pra të na respektojnë...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

02.12.2013

Si t'i trajtojmë shkarjet e gojës së fëmijës?!

Kur fillon fëmija të flasë fjalë të sikletshme, të turpshme dhe banale, prindërit fillojnë pakënaqësitë kundrejt kësaj sjelljeje të djalit të tyre, i cili është i pandërgjegjshëm për ato që nxjerr nga goja. E vërteta që nuk...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 8 to 14 out of 107

Oraret e faljes

09/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:4905:3812:5316:4419:5621:32

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook