25.09.2013

Shkolla, një ëndërr e frikshme për fëmijët.

Tek një numër shumë  i madh i fëmijëve është evident një moment, në të cilin ata shfaqin hezitimin e tyre për të shkuar në shkollë. Ndonjëherë ndodh që ky hezitim të kthehet në refuzim për të shkuar në shkollë, ndërsa herë...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

18.09.2013

Ta bësh leximin argëtues për fëmijën

Të lexuarit bashkë me prindin ka një ndikim të veçantë tek fëmijët. Specialistët janë të një mendimi në sugjerimin se prindërit duhet të lexojnë së bashku me fëmijët. Kjo lidhje ka një efekt pozitiv në qëndrimin e fëmijës ndaj të...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

17.09.2013

Të ndihmojmë fëmijën të bëhet i organizuar

Jo të gjithë fëmijët dhe jo të gjithë prindërit janë të organizuar, qoftë edhe për nga vetë natyra e tyre. Tre janë çelësat kryesorë sipas studiuesve për të ndihmuar fëmijën të jetë i organizuar në angazhimet e tij në...[more]

Category: Familja

26.07.2013

Rëndësia e familjes në islam

Ne të gjithë jemi dëshmitarë të problemeve të shumta që ndodhin përreth. Pesëmbëdhjetë vitet e fundit janë vite të cilat kanë shënuar rekorde të papara ndonjëherë në numrin e problemeve. Çdo vit dëgjojmë statistika të reja që...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

23.07.2013

Ndikimi i femrës tek bujaria e mashkullit

Çfarë i  bën disa burra dorështrënguar dhe disa të tjerë bujarë? Për shembull, çfarë e motivoi, Bill Gates që të bënte më shumë se 28 miliard $ dhurata bamirësie, ndërkohë që shumë prej kolegëve të tij miliarderë, mbajtën...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

02.07.2013

Kur fëmija ha dhe`

Kemi dëgjuar shpesh për fëmijë që kanë dëshirë të hanë baltë, rërë, flokë, rroba etj, ndoshta edhe ne mund të kemi qenë një ndër këto fëmijë. Çdo kush do e interpretonte në forma të ndryshme arsyen përse ndodh kjo, por në të...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

26.06.2013

Cilësitë e shokut të jetës 1

Këtë temë e shohim me rëndësi sidomos për të rinjtë dhe të rejat që kanë ndërmend të martohen së shpejti. Ashtu siç është e rëndësishme për prindërit, të cilët kanë fëmijë për të martuar. Zgjedhja e shokut të jetës kalon në...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 15 to 21 out of 107

Oraret e faljes

09/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:4905:3812:5316:4419:5621:32

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook