24.06.2013

Veset tek fëmijët

Shumë fëmijë kanë vese apo zakone të ndryshme që përveçse mund të jenë bezdisëse për prindin mund të duken edhe shqetësuese. Ndër më të shpeshtat janë: ngrënia e thonjve, thithja e gishtit apo tërheqja e flokëve. Edhe pse kjo...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

27.05.2013

Vartësia e televizionit ... rrezik që i duhet kushtuar vëmendje.

Pyetje: Kam një vëlla dhjetë vjeçar, i cili integrohet krejtësisht me ngjarjet e filmave vizatimorë, saqë duhet ta thërrasim tre katër herë, derisa të ndërgjegjësohet dhe të na kthejë përgjigje. çfarë mund të bëjmë për ta...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

03.05.2013

Para se ti zgjoni fëmijët tuaj nga gjumi

Para se ti zgjoni fëmijët tuaj nga gjumi, uluni përbri tyre për tre minuta dhe u lexoni me zë të ulët Ajetin Kursij dhe tre suret e fundit të Kuranit. Mandej, i zgjoni me qetësi dhe britmat e çjerrjet se janë shumë vonë, i...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

02.05.2013

Ndëshkimi efektiv i fëmijëve

Ajo erdhi tek unë dhe më tha se kishte dy fëmijë, njëri gjashtë vjeç dhe tjetri nëntë vjeç. Ishte lodhur nga ndëshkimet e shpeshta që u jepte fëmijëve gjoja për ti edukuar, por asnjë përmirësim nuk kishte vënë re. Çfarë të bëj?...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

24.04.2013

Përse e mban nëna fëmijën në krahun e majtë?

Me të filluar fëmija të qajë, nëna e tij e merr në krahë, e ngjit ne kraharorin dhe ai e ndërpret të qarën. Ajo që vërehet, është se nëna e mban foshnjën e saj në krahun e majtë. A e dini përse? Duke e mbajtur foshnjën në krahun...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

17.04.2013

Rënia e familjes 1 Abdul Hakim Murad

Abdul Uedud el-Shalabi, ka vërejtur se një shoqëri bëhet me të vërtetë dekadente vetëm kur “dekadenca” si një parim nuk përmendur kurrë në debatin publik. Brezat e parë të myslimanëve dhe të krishterëve ishin përgjithmonë të...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

20.03.2013

Fëmijët mes dheut dhe ujit

Jeta e fëmijëve tonë është shndërruar e gjitha në filma vizatimorë. Të gjithë lidhjet ata i kanë realizuar me televizorin apo kompjuterin, duke e minimizuar në maksimum kontaktin me natyrën, pemët, lulet, dheun dhe ujin. A e...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 22 to 28 out of 107

Oraret e faljes

24/06/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
02:54 05:0312:5016:4920:2422:19

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook