10.03.2013

Pavarësia tek adoleshentët Sapo hyjnë në adoleshencë fëmijët kërkojnë më tepër liri. Prindërit ecin në një litar të tendosur midis dëshirës që fëmija i tyre të jetë i shoqërueshëm, aftësisë për ti bërë gjërat vetë për veten e...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

06.03.2013

Mosha e mesme, krizë apo mirësi

Më kanë ardhur shumë raste, ku njerëz të shumtë ankohen për ndryshimin e humorit, ndryshimin e shijeve dhe roleve në jetë, me të mbushur moshën dyzet vjeçare. Kur unë filloj u flas lidhur me ndryshimet që pësojnë, ata më...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

25.02.2013

Të ndihmosh fëmijën të shprehi ndjenjat

Të  ndihmosh fëmijët të shprehin ndjenjat e tyre, është një sfidë e vërtetë.  Fëmijët e vegjël, shpesh nuk i kuptojnë ndjenjat e tyre dhe kjo mund të jetë shqetësuese për ta.   Duke e ndihmuar fëmijën të kuptojë...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

15.02.2013

Thuaj gjithmonë të vërtetën

Profesor i psikoterapisë Dr. Ahmad Az-Zubi e koncepton gënjeshtrën si vijon: “Gënjeshtër është të thuash diçka të pavërtetë me fjalë, vepra apo sjellje, me qëllim që të arrihet një  përfitim i caktuar ose për të shmangur...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

13.02.2013

Të mësojmë fëmijën si të ndajë gjërat

Të ndash gjërat nuk është veprim aspak i lehtë për fëmijët 3-5 vjeç, moshë kjo që karakterizohet kryesisht nga egocentrizmi. Në këtë moshë ata e kanë të vështirë të kuptojnë konceptin ‘e imja’ dhe ‘e jotja’ apo ‘të japësh’ dhe...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

05.02.2013

Mirësevjen fëmija im i dytë

Si përgatitet familja për pritjen e fëmijës së dytë? Me pritjen e fëmijës së dytë nga familja, ndjenjat përzihen mes mallit, dashurisë dhe përkujdesjes për fëmijën e dytë dhe shqetësimit se si do e presë fëmija i parë këtë...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

15.01.2013

Edukimi familjar i orientuar drejt interesit njerëzor 1

Hyrje Dihet që njeriu është qenie fëmijëria e të cilit shtrihet në kohë më të gjatë se çdo krijesë tjetër dhe kjo, ndoshta, ka të bëjë me faktin që është një krijesë e nderuar dhe lartësuar nga vetë Zoti, një krijesë e cila...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 29 to 35 out of 107

Oraret e faljes

17/01/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
05:21 06:5911:5714:2216:4318:10

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook