31.12.2012

Fëmija qaraman

Fëmija qaraman Muhamed El-mehdij Fëmija qaraman… diktator i vogël Ai është fëmija i parë dhe i vetëm që na lindi, pas një pritjeje të gjatë mbi katër vjeçare. Kur Zoti ma fali atë, e konsideroja si gjënë më të shtrenjtë në...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

25.12.2012

Si ta përgatisësh fëmijën për namazin që në vegjëli

Si ta përgatisësh fëmijën për namazin që në vegjëli Dr. Dalia Shimi Çdo punë që bën njeriu e kryen i motivuar nga diçka. Sa herë që ky motiv është një person që na ka shtyrë të bëjmë diçka të mirë, ne e falënderojmë atë dhe...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

21.12.2012

Drejt një fejese të suksesshme

Para se të zgjedhësh shokun e jetës, fillimisht njih veten. Të gjithë të rinjtë dhe të rejat, që janë në prag të martesës dhe krijimit të jetës bashkëshortore, kanë shumë pikëpyetje mbi periudhën e fejesës dhe rëndësinë e...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

10.12.2012

Brinja e shtrembër

Një nga shokët e profetit Muhamed a.s u përfshi në një konflikt dhe zënkë me të shoqen e tij. Ai nuk gjeti zgjidhje tjetër veçse të shkojë dhe t’ia qajë hallin Prijësit të Besimtarëve, Umer ibnul Hattabit. Sa hap e mbyll sytë e...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

07.12.2012

Mungesa e prindërve në jetën e fëmijëve, shkatërron botën emocionale të tyre.

Nuk është aspak e mjaftueshme, që prindërit dhe fëmijët të jenë nën të njëjtën çati, por ajo që kërkohet është nevoja e pjesëmarrjes dhe ndërveprimit prind-fëmijë në çdo gjë. Në jetën e fëmijëve kërkohet një prezencë e fuqishme e...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

16.11.2012

Gjuha e ndjenjave para gjuhës së arsyes

Ne synojmë dhe duam që familjet tona të jenë si ato të xhenetit. Në një shtëpi dhe familje të tillë, të gjithë pjesëtarët e saj rendin për tu kthyer tek foleja dhe streha familjare për kënaqësinë që u fal ajo. Për fat të keq,...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

01.11.2012

Viktima e përdhunimit, përse preferon heshtjen

“Edhe pse jam ekspozuar ndaj përdhunimit që kur kam qenë 11 vjeçe, e kam mbajtur të fshehtë një ngjarje të tillë, duke mos u treguar atyre që më rrethonin. Kisha shumë frikë se familja nuk do të më kuptonte. Një herë, para pak...[more]

Category: Familja

Displaying results 36 to 42 out of 107

Oraret e faljes

24/06/2021
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
02:54 05:0312:5016:4920:2422:19

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook