30.08.2012

Kur fëmija gënjen

Jo rrallëherë prindërve u qëllon që “të kapin mat” fëmijën me gënjeshtra të vogla, të tipit “nuk e bëra unë” ose të tjera si këto. Por si mund të ndalohet kjo sjellje, para se ajo të kthehet në një ves tek fëmija? Mendo rreth...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

30.08.2012

Kur fëmija merr gjëra pa leje

Kur një fëmijë fillon të marrë gjëra pa leje nga të tjerët, natyrisht prindërit fillojnë të shqetësohen. Ata shqetësohen për arsyet që i shtynë fëmijët e tyre të kryejnë këtë veprim dhe menjëherë shqetësimi kalon në nivelin ‘A...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

28.08.2012

Edukimi i fëmijëve në Islam

Falënderimet më të sinqerta janë për Zotin e Madhëruar, paqja dhe përshëndetjet tona për profetin Muhamed a.s, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij. Padyshim që edukimi i fëmijëve, sidomos në kohët ku jetojmë, është...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

27.08.2012

Mëso si shkatërrohet personaliteti i fëmijës tënd

Pyetje: Si të edukoj një fëmijë pa personalitet? Përgjigje: Sillu me nervozizëm me të! Me shtimin e problemeve të ndryshme dhe rritjen e presioneve ekonomike mbi familje, të gjithë priren të jenë nevrikë në fjalë dhe agresivë...[more]

Category: Familja

27.08.2012

Në kërkim të vetes dhe historia e shokut “normal”

Në kërkim të vetes dhe historia e shokut “normal”   Pyetje:”Që në fëmijërinë time të hershme, vuaj nga të qenit e turpshme. Gjatë gjithë atyre viteve, ndjeja mungesën e dhembshurisë dhe dashurisë nga të gjithë. Ndjeja se...[more]

Category: Familja

26.06.2012

Loja jashtë shtëpisë.

Një eksperiencë sa stimuluese aq edhe edukative për një fëmijëri të shëndetshme. Fëmijëria është një nga eksperiencat më të bukura të çdo personi. Nëse kthej kokën prapa dhe mendoj të gjitha eksperiencat e kënaqshme që kalonim...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

23.06.2012

Pesë hapa për edukimin nëpërmjet dashurisë

Lexues i dashur! Pasi kemi folur në shumë artikuj të tjerë mbi nevojat psikologjike të fëmijës dhe rëndësinë e plotësimit të tyre, në këtë artikull do të fokusohemi mbi edukimin e fëmijës nëpërmjet dashurisë, gjë e cila bëhet...[more]

Category: Familja, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 50 to 56 out of 107

Oraret e faljes

29/09/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:57 06:2912:3815:5618:3519:56

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook