15.02.2016

Mbi konceptin e dashurisë

Dashuria është një prej koncepteve universalë që kërkon guxim dhe largpamësi për t'u përcaktuar në kornizat e kuptimit të mendjes njerëzore. Ky fenomen, kur merr përsipër për t'i përcaktuar karakterin dhe parimet, të detyron që...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Mardheniet Shoqerore

30.06.2014

Ndikimi i agjërimit në gjendjen psikologjike të njeriut

“Allahu nuk ka nevojë për urinë dhe etjen e atij personi që nuk largohet nga gënjeshtrat dhe të vepruarit me to gjatë kohës që është agjërueshëm”. Natyrshëm nga ky hadith kuptojmë se agjërimi është shumë më tepër se sa uria dhe...[more]

Category: Mardheniet Shoqerore, Perzgjedhur nga Autori

07.06.2014

Muaj mjalti pafund

I ftuar: Salih El-Barudi Studiues i marrëdhënieve familjare. Prezantues i programit “Pëshpëritje e zëshme” dhe i programit “Lumturia kthehet sërish”. Trajnues i shumë kurseve dhe trajnimeve mbi marrëdhëniet familjare. Prof....[more]

Category: Mardheniet Shoqerore

05.06.2014

Nevoja e të rinjve për model

Në ditët e para të jetës, kur fëmija fillon e kupton çfarë ngjet përreth tij, ai fillon të imitojë prindërit. Sigurisht që kjo është diçka e tillë që nuk ka të bëjë vetëm me njeriun, por përfshin edhe të vegjlit e kafshëve....[more]

Category: Mardheniet Shoqerore, Perzgjedhur nga Autori

28.05.2014

Rëndësia e të pyeturit

Ndërkohë që mësuesi shpjegonte mësimin, i cili kishte të bëjë me trupat, ndër të tjera tha:”Lëndët e ngurta shndërrohen në të lëngshme nëpërmjet temperaturave të larta, ndërkohë që ato të lëngshmet shndërrohen në të ngurta falë...[more]

Category: Mardheniet Shoqerore, Perzgjedhur nga Autori

12.05.2014

Si ta përmbushësh ëndrrën tënde!

Cila është ajo gjë, të cilën dëshiron ta përmbushësh më shumë se çdo gjë tjetër në këtë botë? Ndoshta, ëndrra jote ka të bëjë me gjetjen e një pune në profilin për të cilin je diplomuar, të udhëtosh anembanë botës, të shkruash...[more]

Category: Mardheniet Shoqerore, Perzgjedhur nga Autori

08.05.2014

Metodat e profetit për trajtimin e gabimeve të njerëzve (3)

21- Nëse gabimi bëhet nga dy persona duhet t’u drejtohesh të dyja palëve Në shumë raste, faji nuk është vetëm i një njeriu dhe personit që bën gabimin mund t’i jetë bërë padrejtësi, por gabimi nuk ndahet në mënyrë të barabartë....[more]

Category: Mardheniet Shoqerore, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 1 to 7 out of 148
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-42 43-49 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook