01.03.2016

Njeriu që mendoi rrugën e tij të bashkëpunimit me Tomas A. Edisonin

Vërtetë mendimet janë të prekshme dhe mjete të fuqishme, kur bashkohen me një qëllim të përcaktuar, këmbëngulje dhe një dëshirë të zjarrtë për kthimin e tyre në pasuri apo në objekte të tjera materiale. Rreth tridhjetë vjet më...[more]

Category: Perzgjedhur nga Autori, Rinia

11.06.2014

Zgjedhja e shokut të jetës 2

Së dyti: Personat me të cilët është e mundur jetesa, me gjithë problemet dhe vuajtjet që shkaktojnë. 1 – Personaliteti vesveseli (skeptik), hetues, inatçi dhe koprrac. Personi skeptik, i përmbahet rreptësisht rregullit,...[more]

Category: Rinia, Perzgjedhur nga Autori

31.05.2014

Kur iu dorëzua, refuzon të martohet me të

Pyetje:”Fillimisht dua t’ju falënderoj për punën që bëni në shërbim të myslimanëve dhe shoqërisë. Uroj që të jeni të durueshëm dhe ta lexoni gjer në fund shqetësimin tim. Unë rrjedh nga një familje e respektuar, jam besimtar dhe...[more]

Category: Rinia

21.05.2014

Fundi normal i një lidhjeje nëpërmjet internetit

Pyetje:”Paqja e Zotit qoftë mbi ju! Unë jam një vajzë 17 vjeçare dhe nëpërmjet internetit jam njohur me një djalë, të cilin e dashurova dhe i kemi premtuar njëri-tjetrit të martohemi. Disa kohë pas këtyre ngjarjeve, ky djalë...[more]

Category: Rinia

11.04.2014

Materialet pornografike

Ndërkohë që një i ri ulet para kompjuterit dhe hap materiale pornografike, mendon se nuk po i bën keq askujt. Ai nuk e di se po i bën keq vetes së tij, se ai vetë është viktimë. Ai nuk e di se ka marrë tatëpjetën drejt vartësisë...[more]

Category: Rinia, Perzgjedhur nga Autori

03.03.2014

Kush prej nesh është pa të meta?

Pyetje:”Paqja qoftë me ju! Shpresoj të gjej prej jush një përgjigje ngushëlluese dhe të shpejtë. Unë jam një vajzë njëzet e tre vjeçe dhe dorën time e ka kërkuar një person të cilin e njoh. Ai ka  cilësi të mira të cilat më...[more]

Category: Rinia, Perzgjedhur nga Autori

18.02.2014

Dashuria dhe fejesa

Falënderimet më të sinqerta i përkasin Zotit të Madhëruar, paqja dhe mëshira e Tij qofshin mbi profetin Muhamed a.s, shokët dhe të gjithë ata që ndjekin rrugën e tij. Duke trajtuar një temë të tillë, ne besojmë se do i shërbejmë...[more]

Category: Rinia, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 1 to 7 out of 22
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-22 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook