15.01.2014

Dhjetë këshilla për studentët para provimeve

Meqë provimet janë në prag dhe të gjithë studentët janë të proekuptuar për këtë fazë, në rreshtat në vazhdim do të mundohemi tu ofrojmë disa këshilla. Para dhe gjatë sezonit të provimeve, studentët janë goxha të ngarkuar...[more]

Category: Rinia, Perzgjedhur nga Autori

23.10.2013

Kush prej nesh është pa të meta?

Kush prej nesh është pa të meta? Pyetje:”Paqja qoftë me ju! Shpresoj të gjej prej jush një përgjigje ngushëlluese dhe të shpejtë. Unë jam një vajzë njëzet e tre vjeçe dhe dorën time e ka kërkuar një person të cilin e njoh. Ai...[more]

Category: Rinia, Perzgjedhur nga Autori

10.09.2013

Heshtja mbi të kaluarën

Pyetje:”Gjatë studimeve universitare, unë nuk kam pasur lidhje me fenë dhe Zotin. Kam pasur miqësi të shumta si me djem dhe me vajza, me të cilët dilnim shëtitje në vende të ndryshme dhe tek tuk ka pasur dhe disa “shkarje” nga...[more]

Category: Rinia, Perzgjedhur nga Autori

12.03.2013

Zgjedhja e shokut të jetës 1

Natyra e marrëdhënieve bashkëshortore dhe dimensionet e tyre: Para se të flasim mbi mënyrën e zgjedhjes së partnerit të jetës, lipset të informohemi mbi natyrën e marrëdhënieve bashkëshortore më parë. Kjo bëhet me qëllim që të...[more]

Category: Rinia, Perzgjedhur nga Autori

04.01.2013

Të rinjtë dhe seksi

Kjo temë është goxha e rëndësishme për të rinjtë dhe të rejat. Unë do u drejtohem atyre si një person që i do të mirën. Fjalët e mia të dala nga zemra dhe uroj që të depërtojnë në zemrat e tyre. Grup-mosha së cilës i drejtohet...[more]

Category: Rinia, Perzgjedhur nga Autori

04.09.2012

Kur iu dorëzua, refuzon të martohet me të

Pyetje:”Fillimisht dua t’ju falënderoj për punën që bëni në shërbim të myslimanëve dhe shoqërisë. Uroj që të jeni të durueshëm dhe ta lexoni gjer në fund shqetësimin tim. Unë rrjedh nga një familje e respektuar, jam besimtar dhe...[more]

Category: Rinia

04.09.2012

Faqet pornografike dhe teoria e vezës së qëruar.

  Pyetje:”Fillimisht u falënderoj për këtë faqe dhe për përpjekjet tuaja. Problemi im ka të bëjë me vëllain e vogël. Ka pak kohë që zbulova se ai hyn në faqe elektronike me përmbajtje pornografike. Unë e kam të pamundur të...[more]

Category: Rinia

Displaying results 8 to 14 out of 22

Oraret e faljes

27/09/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:54 06:2612:3916:00 18:4020:02

Hadithe Profetike

“Kush ndjek një rrugë në të cilën kërkon dijen,

Allahu ia lehtëson rrugën për në xhenet.

Melaiket vendosin krahët e tyre për kërkuesin

e dijes si kënaqësi për atë që ka vepruar.

Për dijetarin kërkon faljë çarë ndodhet

në qiej e në Tokë, madje edhe peshqit në ujë.

Mirësia e dijetarit ndaj robit adhurues

është si mirësia e Hënës ndaj gjithë yjeve.

Dijetarët janë trashëgimtarët e profetëve.

Profetët nuk kanë trashëguar as dinar as

dirhem, ata kanë trashëguar duituri, ndaj kush

e merr ta marrë në sasi të madhe.”

 

 


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook