04.06.2012

Zgjedhja e shokut/shoqes së jetës, sa e lehtë aq dhe e vështirë

Si ta zgjedhim shokun/shoqen e jetës? Është një pyetje e lehtë të cilës i përgjigjen praktikisht kushedi sa mijëra persona. Por, me gjithë lehtësinë për t’iu përgjigjur kësaj pyetje, vlen të themi se një pjesë e konsiderueshme e...[more]

Category: Rinia, Perzgjedhur nga Autori

17.04.2012

NDRYSHIMI VJEN NGA TI

Është e çuditshme me njerëzit se çdo herë tentojnë të ndryshojnë atë që është e pandryshueshme. Njeriu niset drejt perceptimeve sa reale aq edhe ireale. Ndryshimi në thelb, është forca më e madhe që njeriu mund të reagoj në...[more]

Category: Rinia

23.03.2012

Dashuri jashtë kuadrit martesor

Dashuri jashtë kuadrit martesor Pyetje:”Unë jam një vajzë në moshën njëzet e tre vjeçare dhe studioj në vitin e fundit në universitet. Jam besimtare dhe uroj e shpresoj që të martohem me një djalë i cili plotëson disa kritere...[more]

Category: Rinia

23.01.2012

Nuk do të bëhem nënë, lotët e vuajtjes

Fillimisht më lejoni t’ju falënderoj për punën që bëni, në ndihmë të çdokujt që i lipset këshilla dhe motivimi. Në fakt, ndihem aq keq saqë nuk gjeta tjetër kënd përveç jush, për ti qarë hallin. Do të përpiqem të jem sa më e...[more]

Category: Rinia

23.01.2012

Çdo gjë ka çmimin e vet

Fillimisht kërkoj të më justifikoni pasi kam frikë se do e zgjas duke paraqitur problemin tim. Kur isha katërmbëdhjetë vjeçe më vdiq babai dhe që atëherë jam punësuar tek një farmaci. Tashmë jam nëntëmbëdhjetë vjeçe dhe studioj...[more]

Category: Rinia

16.12.2011

Bisedë me një beqare

Me një zë të mekur dhe me ndrojtje, ajo më tha:”Shpesh herë ndihem keq dhe në siklet nëpër dasma, pasi po e ndjej se po e humbas trenin e martesës. Deri tani nuk ka ardhur askush të kërkojë dorën time. Nëpër dasma, shpesh herë e...[more]

Category: Rinia

10.06.2011

Drejt një fejese të suksesshme 3

Shumë të rinj mendojnë, se periudha e fejesës është periudhë e zhvillimit të emocioneve mes djalit dhe vajzës. Gjatë këtij stadi, të dy palët përpiqen t`i bëjnë lidhjet mes tyre sa më të bukura dhe romantike, duke harruar se...[more]

Category: Rinia, Perzgjedhur nga Autori

Displaying results 15 to 21 out of 22

Oraret e faljes

27/09/2022
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:54 06:2612:3916:00 18:4020:02

Hadithe Profetike

“Kush ndjek një rrugë në të cilën kërkon dijen,

Allahu ia lehtëson rrugën për në xhenet.

Melaiket vendosin krahët e tyre për kërkuesin

e dijes si kënaqësi për atë që ka vepruar.

Për dijetarin kërkon faljë çarë ndodhet

në qiej e në Tokë, madje edhe peshqit në ujë.

Mirësia e dijetarit ndaj robit adhurues

është si mirësia e Hënës ndaj gjithë yjeve.

Dijetarët janë trashëgimtarët e profetëve.

Profetët nuk kanë trashëguar as dinar as

dirhem, ata kanë trashëguar duituri, ndaj kush

e merr ta marrë në sasi të madhe.”

 

 


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook