13.07.2013

Si ti luftoj mendimet e këqija që më pushtojnë?

Pyetje:”Një mori pyetjesh dhe mendimesh të këqija më rrethojnë. Ulur apo në këmbë, duke ngrënë apo duke pirë, në çdo gjendje që të jem, më vijnë mendime nga më të ndryshmet rreth islamit, Zotit dhe krijimit. Më duket sikur...[more]

Category: Kredo Islame

09.05.2012

Dispozita e myslimanit në zgjedhjen e një presidenti jomysliman në një vend joislam

Pyetja: Nga ana juaj janë përmendur fjalë të pranueshme sa i përket të ashtuquajturave “zgjedhje elektorale”. Unë desha të di se cila është dobia ligjore (sheriatike) që është në interes të myslimanit përmes hyrjes në parlament?...[more]

Category: Kredo Islame

19.04.2012

Qëndrimi i Islamit karshi pikëpamjes opozitare.

Pyetja: A lejohet ekzekutimi i personit, që kundërshton pikëpamjen e fesë. Përgjigja:   Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe lavdërimi i Allahut janë mbi të Dërguarin e Allahut, mbi familjarët e tij, shokët e tij dhe...[more]

Category: Kredo Islame

07.03.2012

Realiteti i Sufizimit i dhe pozicionimi i Islamit karshi tij

Pyetja: Cila është e vërteta e sufizmit dhe misticizmit? Cili është pozicionimi që mban Islami karshi tij? Kemi dëgjuar se gjenden sufista, që i kanë shërbyer Islamit me diturinë dhe veprën e tyre, ndërkaq kemi dëgjuar se ka...[more]

Category: Kredo Islame, Te perzgjedhura

07.03.2012

Vendim i Unionit të Fikhut Islam, mbi lirinë fetare.

Detajet e konsulencës Pyetja: Kemi informacion mbi faktin se Unioni Ndërkombëtar i Fikhut Islam e ka diskutuar çështjen e lirisë fetare dhe ndëshkimin e apostazisë (fe lëshimit). Me ç’vendim ka dalë Unionit lidhur me këtë...[more]

Category: Kredo Islame

28.02.2012

Kadaja dhe kaderi (vendimi dhe caktimi) hyjnor, konsiderimi i shkaqeve.

Pyetja: Kadaja dhe kaderi (vendimi dhe caktimi) hyjnor, konsiderimi i shkaqeve. Pyetja: A është çdo gjë që i ndodh njeriut në dynja e shkruar për të nga përhershmëria: vdekja dhe rizku (furnizimi), suksesi dhe dështimi,...[more]

Category: Kredo Islame

21.02.2012

A i krijon njeriu vetë veprimet e tij?

Pyetja: Shumica e mësuesve dhe e studentëve të filozofisë përgjigjen se njeriu i krijon vetë veprimet e tij.  Kjo edhe sipas mendimit të Mu’atzilive. Ata i ftojnë të tjerët në këtë ide duke pretenduar se ndihmojnë drejtësinë...[more]

Category: Kredo Islame

Displaying results 1 to 7 out of 18
<< First < Previous 1-7 8-14 15-18 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook