14.02.2012

Mbledhja e shpirtrave

Pyetje: ”Shumë njerëz në vendin tim janë të dhënë pas mbledhjes së shpirtrave dhe xhindëve, të cilët i pyesin mbi çështje, që kanë të bëjnë me të ardhmen dhe u kërkojnë ndihmë edhe mbi ato sëmundje, ku ka dështuar mjekësia. Këta...[more]

Category: Kredo Islame

28.12.2011

Gjykimi i skulpturës dhe fotografisë

Pyetje:”Duam të dimë gjykimin rreth skulpturës dhe fotografisë!” Myftiu: Një grup studiuesish Përgjigje:”Transmeton imam Buhari se Profeti a.s ka thënë:”Ata që i prodhojnë këto skulptura, do të ndëshkohen Ditën e Kiametit, duke...[more]

Category: Kredo Islame

13.10.2011

Si ti nxjerr xhindet nga koka e gruas time

Pyetje:”Jam një i ri 27 vjeç dhe jam martuar vetëm para një viti. Vitin e parë të martesës e kaluam shumë mirë, por krejt papritur, ime shoqe u sëmur. Atmosfera në shtëpi është shndërruar në shamata për gjërat më të vogla. Pas...[more]

Category: Kredo Islame

26.09.2011

Përse kaq shumë profetë?

Pyetje:”Gjithë këta profetë që ka dërguar Zoti dhe gjithë ato luftëra, vuajtje e mundime, me qëllim që udha drejt Zotit të jetë e lirë pa pengesa. Përse Zoti nuk i detyron njerëzit të besojnë? Përse u dashkan gjithë këto vuajtje,...[more]

Category: Kredo Islame

26.09.2011

Allahu dhe koha

Pyetja: Kemi thënë e stërthënë se për Allahun e Lartësuar nuk ka kohë. Atë nuk e përfshin e tashmja, e shkuara dhe e ardhmja. Atëherë si ta shpjegojmë ‘do -në’ e cila tregon për një të ardhme të afërt dhe ‘do të - në’ që tregon...[more]

Category: Kredo Islame

16.05.2011

Tema: Fatkeqësitë natyrore midis zemërimit dhe sprovës.

Pyetja: Në kohët e fundit janë shpeshtuar katastrofat natyrore, si shtrëngatat, vërshimet dhe fatkeqësitë e tjera. A janë këto fatkeqësi shenja mbi zemërimin dhe hakmarrjen e Allahut të Lartësuar? Apo ato janë sprova, që ngrenë...[more]

Category: Kredo Islame

12.05.2011

Dashuria për jomyslimanët

Pyetje:”Shpeshherë dëgjojmë nga disa njerëz, që Islami i vërtetë kërkon, t`i urrejmë jomyslimanët, ithtarë të Librit qofshin apo idhujtarë. Cili është qëndrimi i saktë i Islamit ndaj kësaj çështjeje? A i lejohet një myslimani, ta...[more]

Category: Kredo Islame

Displaying results 8 to 14 out of 18

Oraret e faljes

06/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:4505:3512:5416:4520:0021:38

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook