19.11.2013

Bashkimi i namazeve në vendin rezidencë, para udhëtimit

Pyetje:”Disa studente të një universiteti udhëtojnë tre orë nga shtëpia për në ambientet e universitetit ku studiojnë. Dalja nga shtëpia është pas namazit të drekës, kurse mbërritja në ambientet e universitetit bëhet pasi ka...[more]

Category: Rituale

05.10.2013

Përse dhjetë ditët e para të Dhul Hixhes janë të shenjta?

Pyetje:”Transmetohet se Profeti a.s ka thënë:” Nuk ka ditë ku veprat e mira janë më të dashura tek Zoti, sesa këto dhjetë ditë." Shokët e tij, të çuditur e pyetën:"Edhe se pjesëmarrja në xhihad o i dërguar i...[more]

Category: Rituale

05.10.2013

Tekbiri gjatë dhjetë ditëve të Dhul Hixhe

Pyetje:”Dua të di diçka më shumë lidhur me tekbirin gjatë dhjetë ditëve të Dhul Hixhe, gjatë ditëve të Kurban Bajramit dhe Fitër bajramit. Zoti ua shpërbleftë me të mira!” Dr. Jusuf Kardavi Përgjigje:”Tekbiri gjatë dhjetë...[more]

Category: Rituale

11.07.2013

Ramazani dhe debatet shterpë të ditës së parë dhe të fundit

Pyetje:”Pothuaj dy herë në vit, myslimanët e shohin veten të përfshirë në debatin e vjetër të fillimit të Ramazanit dhe ditës së e Fitër Bajramit. Çdo mysliman dëshiron që zëri i myslimanëve anembanë të jetë unik, ta fillojnë...[more]

Category: Rituale

05.06.2013

Vlerat e muajit Rexhep

Pyetje:”Dua të më tregoni diçka rreth muajit Rexhep! Çfarë do të thotë ky emër dhe cilat janë vlerat e këtij muaji?” Myftiu: Shejh Ahmed Sherbasij, profesor në Ez’her (Zoti e mëshiroftë) Përgjigje:”Fjala “Rexhep” rrjedh nga...[more]

Category: Rituale, Te perzgjedhura

24.04.2013

Kurbani për shtëpinë e re

Pyetje:”Disa njerëz pretendojnë se duhet therur një kurban në themelet e shtëpisë së re që kërkon të ndërtosh, përndryshe shtëpia do të pushtohet nga xhindet. A ëshë kjo e vërtetë?” Myftiu:”Jusuf Kardavi Përgjigj:”Ajo që shohim...[more]

Category: Rituale

30.01.2013

Zgjatja e rukusë derisa ta arrijnë të vonuarit

Zgjatja e rukusë derisa ta arrijnë të vonuarit   Pyetje:”A i lejohet imamit që ta zgjasë leximin e Kuranit gjatë qëndrimit në këmbë, ose të zgjasë rukunë kur dëgjon zërat e hapave të personave të vonuar, me qëllim që të...[more]

Category: Rituale

Displaying results 1 to 7 out of 71
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-42 43-49 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook