29.08.2012

Namazi i akshamit dhe i jacisë në mjetet e transportit

Pyetje:”Unë e fal iqindinë në vendin e punës, por akshami dhe jacia më gjejnë gjatë rrugës së kthimit për në shtëpi. A më lejohet që iqindinë dhe akshamin t’i fal bashkë në vendin e punës dhe kur të kthehem në shtëpi, të fal...[more]

Category: Rituale

29.08.2012

Falja e dy rekateve ndërkohë që imami mban hytben

Pyetje:”A është obligim falja e dy rekateve kur hyjmë në xhami, edhe pse imami po mban hytben e ditës xhuma?” Dr. Muhamed Sadij Përgjigje:”Në përgjithësi, falja e dy rekateve (përshëndetja e xhamisë) sa herë që hyjmë në...[more]

Category: Rituale

13.08.2012

Tesbitë mes rekatëve të namazit të Teravisë

Pyetja: Në disa xhami, njerëzit pas dy rekatesh në namazin e teravisë njëzëri thonë: “Sub’haneke Rabena ue bihamdike. Allahume gfir lena”[1]. A është i lejuar ky veprim? Përgjigjja nga Këshilli egjyptian për fetva: Me emrin e...[more]

Category: Rituale

07.08.2012

Agjërimi në udhëtim

Pyetje:”Nëse jam në udhëtim e sipër, a është më mirë ta prish agjërimin, apo ta mbaj?” Dr. Prof. Abdul Fettah Idris Përgjigje:”Prishja e agjërimit në udhëtim e sipër është një lehtësim, për të cilin të gjithë dijetarët kanë...[more]

Category: Rituale

28.07.2012

Agjërimi në burg

Pyetje:”A duhet të agjërojë dikush që është i burgosur dhe nën hetim?” Myftiu: Shejh Jusuf Kardavi Përgjigje:”Agjërimi është distancim nga instinktet e përditshme, siç është të ngrënit, të pirët dhe kontaktet seksuale me...[more]

Category: Rituale

23.07.2012

Urtësia e agjërimit dhe sekretet e tij

Pyetje:”Cila është urtësia dhe sekretet madhore të agjërimit? Si mund ta dimë urtësinë e agjërimit?” Shejh Jusuf Kardavi Përgjigje:”Falënderimet janë për Zotin, paqja dhe përshëndetjet për profetin Muhamed a.s, familjen,...[more]

Category: Rituale

20.06.2012

Agjërimi gjatë muajit Shaban

Pyetje:”A ka ditë të caktuara gjatë muajit Shaban të cilat pëlqehen të agjërohen?” Myftiu: Shejh Jusuf Kardavi Përgjigje:”Muaji Shaban është një muaj në të cilin Profeti a.s agjëronte më shumë se në çdo muaj tjetër (përveç...[more]

Category: Rituale

Displaying results 8 to 14 out of 66

Oraret e faljes

03/04/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:4006:1512:5116:2419:1420:38

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook