16.06.2012

A ka ngjarë Israja në muajin Rexheb?

Pyetje: A është nata e Israsë dhe Miraxhit nata e njëzet e shtatë e Rexhebit? Përgjigje: Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe lavdërimi janë mbi të Dërguarin e Allahut: Ibn Kethiri në “El Bidaje ue Nihaje“ ka përmendur...[more]

Category: Rituale

08.06.2012

Gusli pas përqafimit të Islamit

Pyetje:”Doja të di nëse gusli (larja e trupit) për një jomysliman që përqafon islamin, është obligim apo jo.” Myftiu: Shejh Jusuf Kardavi Përgjigje:”Fakihët myslimanët kanë mospajtime lidhur me guslin për një jomysliman, i...[more]

Category: Rituale, Të ndryshme

25.05.2012

Misioni i xhamisë

Pyetja: Përse roli i xhamisë është kufizuar vetëm në faljen e namazit dhe mësimin përmendësh të Kuranit? Përse roli i xhamisë nuk është zgjeruar në dimensioni sportiv për shembull, përmes ndërtimit (në ambiente e xhamisë) të...[more]

Category: Rituale

01.02.2012

Festimi i ditëlindjes së Profetit a.s dhe i ngjarjeve islame

Pyetje:”Si gjykohet festimi i ditëlindjes së Profetit, paqja e Zotit qoftë mbi të, si dhe festimi i ngjarjeve të ndryshme islame siç është viti i ri Hixhri, Israja dhe Miraxhi etj...?” Myftiu: Shejh Jusuf...[more]

Category: Rituale

09.01.2012

Zekati mes islamit dhe feve të tjera

Pyetje:”Dua të di nëse zekati në islam, është njëlloj si në fetë e tjera!” Shejh Jusuf Kardavi Përgjigje:”Falënderimet janë për Zotin, paqa dhe përshëndetjet më të përzemërta për profetin Muhamed a.s dhe shokët e tij. Zekati...[more]

Category: Rituale

05.11.2011

Agjërimi i ditës së Arafatit

Pyetje:”Si e gjykoni agjërimin e ditës së Arafatit dhe cili është sevapi i këtij ibadeti?” Prof. Dr. Muhamed Sejid Ahmed Mesir Përgjigje:”Ndër ditët e specifikuara për agjërim nga profeti Muhamed a.s, është dhe dita e Arafatit,...[more]

Category: Rituale

03.11.2011

Nga erdhi dashi që u flijua në vend të Ismailit a.s

Pyetje:”Dua të di nga u soll dashi që u flijua në vend të Ismailit a.s! Po ashtu, dua të çfarë u bë me mishin e dashit si dhe përse nuk u ther një deve apo lopë!” Përgjigje:”Thotë Zoti i lartësuar në historinë e Ibrahimit...[more]

Category: Rituale

Displaying results 15 to 21 out of 66

Oraret e faljes

03/04/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:4006:1512:5116:2419:1420:38

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook