03.11.2011

Rruajtja e flokëve për atë që ther kurban

Pyetje:”A i lejohet të rruajë flokët ose të presë thonjtë, atij që dëshiron të therë kurban?” Një grup myftilerësh Përgjigje:”Sipas medh-hebit hanbeli, nuk lejohet të merret asgjë si nga flokët ashtu dhe nga thonjtë....[more]

Category: Rituale

31.10.2011

Therja e kurbanit nëpërmjet bankës

Pyetje:”Paqja e Zotit qoftë mbi ju! Kohët e fundit, disa banka ofrojnë shërbimin e therjes së kurbanit. Në këtë rast, besimtari derdh shumën e kurbanit në bankë ose në një organizatë bamirëse dhe merr në dorë një dokument....[more]

Category: Rituale

28.10.2011

Kush duhet të kryejë haxhin para, nëna apo djali?

Pyetje:”Unë dhe nëna nuk e kemi kryer haxhin deri tani. Unë i kam mundësitë si fizike ashtu dhe ekonomike për ta kryer këtë obligim, por kam frikë se nëna zemërohet nëse nuk shkon në haxh ajo e para. Të shkoj në haxh bashkë me...[more]

Category: Rituale

28.10.2011

Haxhi i borxhliut

Haxhi i borxhliut Pyetje: Një person ka marrë borxh nga disa të tjerë dhe kërkon të shkojë në Haxh. Borxh dhënësit, e kanë lejuar duke i thënë:”Nëse shkon në Haxh dhe nëse vdes atje, ta kemi falur borxhin.” Megjithatë, borxhliu...[more]

Category: Rituale

25.10.2011

Haxhi me para të depozituara në një bankë me kamatë

Haxhi me para të depozituara në një bankë me kamatë   Pyetje:”Babai im është i sëmurë, i paralizuar dhe ka depozituar kursimet e tij në një bankë jo islame. Çdo tre muaj, ai merr interesin e shumës së depozituar dhe këtë...[more]

Category: Rituale

21.10.2011

Haxhi për babanë e vdekur që nuk falej

Haxhi për babanë e vdekur që nuk falej   Pyetje:”Vitin e kaluar kreva Haxhin për veten time. Katër vite më parë, më ka vdekur babai i cili nuk falej, por agjëronte dhe jepte zekatin. A më lejohet të bëj një haxh për...[more]

Category: Rituale

10.10.2011

Mjeti i udhëtimit në Haxh dhe sevapi i mundit

Pyetje:”A konsiderohet udhëtimi në këmbë për në Haxh, më i vlefshëm se udhëtimi me makinë apo aeroplan? Disa njerëz vijnë në këmbë nga vende të largëta, për të kryer haxhin, me pretekstin se shpërblimi është më i madh. A është...[more]

Category: Rituale

Displaying results 22 to 28 out of 66

Oraret e faljes

03/04/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:4006:1512:5116:2419:1420:38

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook