10.10.2011

A lejohet të marr borxh për të kryer Haxhin?

Pyetje:”Shumë njerëz nuk e posedojnë shumën e duhur për të kryer Haxhin, por meqë punojnë dhe kanë të ardhura, a u lejohet të marrin borxh dhe ta shlyejnë më vonë?” Dr. Jusuf Kardavi Përgjigje:”Besimtarit i lejohet diçka e...[more]

Category: Rituale

14.09.2011

Shpërblimi i të mirës

Pyetje:”Shpesh herë na ndodh që personave që u kemi bërë mirë, të na e kthejnë me të keqe, saqë shpesh herë mbetemi të hutuar; A të vazhdojmë të bëjmë mirë apo jo? Si të veprojmë në raste të tilla?” Shejh Sharavi Përgjigje:”E...[more]

Category: Rituale

23.08.2011

Përmbledhje e dispozitave të zekatit të Fitrit

Pyetje:”Duam të dimë diçka më shumë rreth zekatit të Fitrit, por pa qenë nevoja të sillen mendime të shumta të dijetarëve myslimanë.” Shejh Fejsal Meulevij Përgjigje:”Zekati i Fitrit ka disa dispozita specifike, si: 1 –...[more]

Category: Rituale

11.08.2011

A u lejohet sportistëve ta prishin agjërimin?

Pyetje:”Gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit, sportistët myslimanë janë të detyruar të marrin pjesë në shumë evenimente ndërkombëtare dhe lokale. Ndër këto evenimente mund të përmendim kampionatin e xhudos në Holandë, 24 – 31...[more]

Category: Rituale

11.08.2011

A është syfyri kriter thelbësor për agjërimin?

Pyetje:”Paqja e Zotit qoftë me ju! Dua të di nëse syfyri është kriter thelbësor për tu konsideruar agjërimi i saktë!” Shejh Jusuf Kardavi Përgjigje:”Syfyri nuk është kriter për agjërimin e Ramazanit, por është thjesht synet....[more]

Category: Rituale

09.08.2011

Agjërimi për dikë që nuk falet

Pyetje:”Çfarë mendoni për dikë që agjëron Ramazanin por nuk falet? A i pranohet agjërimi një njeriu të tillë?” Shejh Jusuf Kardavi Përgjigje:”Një ndër gjërat e çuditshme që vihet re tek myslimanët është se ka njerëz të...[more]

Category: Rituale

07.07.2011

Harresa gjatë faljes së namazit të xhenazes

  Pyetje: Gjatë faljes së namazit të xhenazes imami harroi duke dhënë selam pas tekbirit të tretë. Disa prej atyre që po faleshin thanë: Subhanallah. Pas kësaj imami dha edhe tekbirin e katërt. Ndërkohë që disa e përsëritën...[more]

Category: Rituale

Displaying results 29 to 35 out of 66

Oraret e faljes

02/04/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:4206:1712:5116:2419:1320:37

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook