06.07.2011

Parametrat bashkëkohorë të Zekatit

Pyetja: Selam alejkum ue rahmetullahi ue bereketuhu Kemi parë në librat e fikhut (dispozitave të fesë islame), se vlera e pwrshtatshme (nisabi, sasia e caktuar) e Zekatit vlerësohet me kriteret (standardet) dhe peshat e...[more]

Category: Rituale

04.07.2011

Sasia e Zekatit të euros

Pyetja: Selam alejkum ue rahmetullahi ue bereketuhu Cili është proporcioni i sasisë së caktuar të Zekatit në kohën tonë, përsa i përket euros dhe rijalit të Katarit? Allahu ju shpërbleftë më së miri. Përgjigja: Komiteti i...[more]

Category: Rituale

30.06.2011

Mënyra e përllogaritjes së Zekatit

Pyetja: Së pari: Do doja të pyesja mbi metodën e përllogaritjes së Zekatit të pasurisë. Unë zakonisht e nxjerr Zekatin gjatë Ramazanit dhe filloj me një shumë të caktuar që unë posedoj, por si ta përllogaris Zekatin e duhur për...[more]

Category: Rituale

28.06.2011

Përllogaritja e Zekatit

Pyetja: Ju lutem, po pyes për nxjerrjen e Zekatit, lidhur me posedimin tim, le të themi për shembull se unë kam: 1000 USD aksione të miat në një kompani, 1000 USD aksione të miat në një kompani të vëllezërve të mi, 1000 USD...[more]

Category: Rituale

11.06.2011

Bashkimi i namazit të Xhumasë me atë të Iqindisë

Pyetje: A është e lejueshme që të bashkohet namazi i Iqindisë me atë të Xhumasë? Doktor Seud El Fenisan, nga dijetarët e Saudisë. Me emrin e Allahut, falenderimi i takon Atij. Paqja dhe bekimi i Allahut qofshin për profetin...[more]

Category: Rituale

31.05.2011

Agjërimi gjatë muajit Rexhep

Pyetje:”Si gjykohet agjërimi gjatë muajit Rexhep?” Shejh Atije Sakr Përgjigje:”Hadithe specifike mbi vlerën e agjërimit gjatë muajit Rexhep nuk ekzistojnë. Vlera e agjërimit gjatë muajit Rexhep, ceket në disa hadithe ku...[more]

Category: Rituale

24.05.2011

Marrja mes çorapeve

Pyetja: Disa nëpunës e kanë bërë zakon që i japin mes çorapeve kur duan të marrin abdes. Marrja mes mbi çorape është e lejuar në çdo kohë apo vetëm në rastet e domosdoshme si p.sh: në dimër? Përgjigja nga Husamedin Afaneh: Me...[more]

Category: Rituale

Displaying results 36 to 42 out of 66

Oraret e faljes

03/04/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:4006:1512:5116:2419:1420:38

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook