24.05.2011

Marrja e tejemumit për atë që zgjohet pak para lindjes së diellit

Pyetja: Një ditë jam zgjuar pak para se të lindë dielli. Gdhiva xhunub dhe nuk kisha kohw për të ngrohur ujin qw tw kapja sabahun. A më mjafton që të marrë tejemum për të falur sabahun para se të lindë dielli? Përgjigja nga një...[more]

Category: Rituale

04.05.2011

Marrja e Gusulit me ujë me sapun

Pyetja: A është e vërtetë se uji i përzier me sapun apo me solucion tjetër është i papastër, s’mund të marrësh gusul apo abdes me të? Sapuni a është i papastër dhe e bën ujin të papërdorshëm? Përgjigja nga Dr. Jusuf...[more]

Category: Rituale

04.05.2011

MARRJA E GUSULIT PËR LARËSIN E XHENAZES

Pyetja: Morëm pjesë në një xhenaze dhe një nga të pranishmit tregoi se prej profetit a.s. transmetohet se ai që ka larë xhenazen duhet të marrë gusul, ai që s’mundet duhet të marrë abdes. Cili është mendimi juaj rreth kësaj...[more]

Category: Rituale

03.05.2011

Lutjet e abdesit

Pyetja: Dëgjoj disa njerëz që gjatë abdesit thonë disa lutje. Ç’farë gjykimi ka për këto lutje? Përgjigjja nga Dr. Jusuf El-Kardavi: Me emrin e Allahut, falenderimi i takon Atij, paqja dhe bekimi i Allahut qofshin Muhamedin...[more]

Category: Rituale

30.04.2011

Kohët kur namazi është i ndaluar

Pyetja: Cilat janë kohët kur namazi nuk lejohet të falet? Përgjigja nga myftiu Axhil En-Nexhemi: Përgjigja e kësaj pyetje është në varësi të namazeve të cilat do të falë njeriu. Namazet të cilat fal njeriu janë tre llojesh: 1....[more]

Category: Rituale

25.04.2011

Hyrja e gruas me menstruacione në xhami

Pyetje: Dijetar i nderuar! Es selamu alejkum! Jetojmë në Francë, unë dhe një shoqja ime japim mësim në një qendër islame. Ndodh ndonjëherë që në të njëjtën kohë na vijnë të përmuajshmet. A na lejohet neve që të hyjmë në xhami dhe...[more]

Category: Rituale

25.04.2011

Hyrja e ëngjëjve në shtëpinë e atij që është xhunub

Pyetje: A është e vërtetë se engjëjt nuk hyjnë në atë shtëpi ku një njeri është xhunub për shkak se është transmetuar një hadith profetik që flet për këtë gjë? Myfti: Profesor Muhamed Sa’adi Përgjigja: Me emrin e Allahut,...[more]

Category: Rituale

Displaying results 43 to 49 out of 66

Oraret e faljes

02/04/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:4206:1712:5116:2419:1320:37

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook