21.04.2011

Harresa e Kur’anit pas mësimit përmendësh të Tij

Pyetje: Mësoj shumë ajete Kuranore përmendësh, por pas njëfarë kohe i kam harruar ato që kam mësuar, po ashtu edhe kur lexoj një ajet nuk e di në e kam lexuar mirë apo jo? Më pas zbuloj se leximi i ajetit është bërë në formën e...[more]

Category: Rituale

21.04.2011

Gusuli i ditës së bajramit

Pyetje:”A lejohet marrja e gusulit në ditën e bajramit përpara faljes së namazit të sabahut për shkak të largësisë së namazgjasë (sheshi ku falet namazi i bajramit) nga shtëpia? Jam i detyruar që të dalë nga shtëpia direkt pas...[more]

Category: Rituale

19.04.2011

Fshirja e qafës gjatë abdesit

Pyetje: Kur po merrja abdes po fshija qafën, një vëlla më ndaloi nga një veprim i tillë duke thënë se ky veprim konsiderohet bidat. A është kjo e vërtetë?        Emri i Myftiut: Një grup...[more]

Category: Rituale

18.04.2011

Fshirja me peshqir pas marrjes së abdesit dhe gusulit

Pyetje: A më lejohet që të fshihem me peshqir pas marrjes së abdesit ose gusulit, apo një veprim i tillë konsiderohet në kundërshtim me traditën profetike? Emri i Myftiut: Një grup studiuesish Përgjigjja: Me emrin e...[more]

Category: Rituale

18.04.2011

Falja e namazit në kohën që thirret ezani

Pyetje: A lejohet falja e namazit në çastin kur muezini fillon të thërasë ezanin? Emri i Myftiut: Mebruk Sakr Përgjigjja: Me emrin e Allahut, falenderimi i takon Atij, paqja dhe bekimi i Allahut qofshin për profetin...[more]

Category: Rituale

14.04.2011

Vizita e varrezave ditën e bajramit

Pyetje: Cila është dispozita fetare në lidhje me vizitën e varrezave në mëngjesin e ditës së bajramit?[1] Emri i Myftiut: Atije Sakr, ish kryetari i këshillit për fetva të Ez’herit. Përgjigjja: Me emrin e Allahut,...[more]

Category: Rituale

12.04.2011

Fërkimi dhe gjithpërfshirja e pjesëve të trupit me ujë

Pyetje: Si mund të bindem që i kam larë të gjithë pjesët e trupit[1] me ujë duke u kujdesur shumë në larjen e çdo pjese të tij sado e vogël që të jetë? A mund të lahet e gjithë pjesa e trupit me ujë nëse në një pjesë të tij uji...[more]

Category: Rituale

Displaying results 50 to 56 out of 66

Oraret e faljes

21/11/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:5206:2911:3314:0216:2517:51

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook