11.04.2011

Dyshimi në papastërtinë e rrobës gjatë faljes së namazit

Pyetje: Nëse imami gjatë faljes së namazit dyshon se rroba është e papastër, mirëpo namazin nuk e lë sepse thjesht dyshon. Kur mbaroi së faluri namazin pa se papastërtia ishe evidente. Në këtë rast cila është dispozita fetare? Në...[more]

Category: Rituale

11.04.2011

Dallimi ndërmjet gjakut të menstruacioneve dhe gjakut të zakonshëm

Pyetje: Si mund të bëjë gruaja dallimin ndërmjet gjakut të menstruacioneve dhe gjakut të zakonshëm? A është kriter ngjyra e gjakut, koha e daljes së tij apo sasia që del, për përcaktimin e tij? Po nëse shfaqet ngjyra e zverdhur...[more]

Category: Rituale

28.03.2011

Thirrja e ezanit në veshin e të sapolindurit

Pyetje: Cili është mendimi juaj në lidhje me thirrjen e ezanit në veshin e foshnjës? Emri i Myftiut: Husamedin Afaneh Përgjigjja: Me emrin e Allahut, falënderimi i takon Atij, paqja dhe bekimi i Allahut qofshin për profetin...[more]

Category: Rituale

28.03.2011

Të mjaftuarit me namazet farz

Pyetje: A është e lejuar që të mjaftohem vetëm me faljen e namazeve farz pa i falur namazet vullnetare? Emri i Myftiut: Doktor Jusuf El Kardavi Përgjigja: Pesë namazet e ditës janë obligim për tu falur për çdo mysliman dhe...[more]

Category: Rituale

23.03.2011

Dhikri me xhemat

Pyetje: I nderuar dijetar! A lejohet dhikri me xhemat pas faljes së namazit të xhumasë dhe a lejohet leximi i Kur’anit në grup? Emri i Myftiut: Abdulla El Fekih Përgjigjja: Me emrin e Allahut, falënderimi i takon Atij, paqja...[more]

Category: Rituale

30.12.2010

Zekati i ullirit

Zekati i ullirit Pyetje:”Paqja e Zotit qoftë mbi ju! Unë banoj në një krahinë ku rritet ulliri dhe dua të di nëse duhet të jap zekat për ullirin. Nëse duhet dhënë zekati i ullirit, si duhet dhënë dhe në ç’sasi? Po nëse nga...[more]

Category: Rituale

30.12.2010

Zekati i të imtave dhe kriteri i kullotjes

Zekati i të imtave dhe kriteri i kullotjes Pyetje:”Paqja e Zotit qoftë mbi ju! Dua të di sa duhet të arrijë numri i të imtave, që të plotësojë kriterin e zekatit? A është kriter, kullotja për zekatin tek të imtat, siç ndodh me...[more]

Category: Rituale

Displaying results 57 to 63 out of 66

Oraret e faljes

21/11/2019
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
04:5206:2911:3314:0216:2517:51

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook