19.11.2013

Përdorimi i emrave të njerëzve të mirë, për të sapolindurit

Përdorimi i emrave të njerëzve të mirë, për të sapolindurit   Pyetje:”Ndodheshim në një tubim familjar për të zgjedhur emrin e një të porsalinduri në familje. Mes të tjerash, diskutuam mbi emrat e profetëve, sahabëve dhe...[more]

Category: Të ndryshme

26.06.2013

Festat jofetare: nga sheh Abdullah Bin Bejah

Festat që janë të ndaluara [për myslimanët] janë ato me tone fetare si Krishtlindjet apo Pashkët, por jo mbledhjet festive të njerëzve në ngjarje të ndryshme. Rjedhimisht, njerëzit janë të lejuar të festojnë përvjetorët e...[more]

Category: Të ndryshme

05.06.2013

A i ka ngjarë Israja dhe Miraxhi Profetit a.s. me shpirt dhe trup?

Pyetja: Ngjarja e Israsë dhe Miraxhit i ka ndodhur të Dërguarit të Allahut vetëm me shpirt, apo i ka ndodhur me shpirt dhe trup së bashku? Përgjigja nga dijetari Atije Sakri:   Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe...[more]

Category: Të ndryshme

30.01.2013

Festimi i mevludit dhe festave islame

Pyetje:”Cili është mendimi juaj lidhur me festimin e mevludit (ditëlindjes së Profetit a.s) dhe të festave të tjera fetare, si viti i i ri i Hixhrit, Israja dhe Miraxhi etj...?” Përgjigje:”Ka myslimanë të cilët e konsiderojnë...[more]

Category: Të ndryshme

21.11.2012

Fetva të shkurtra lidhur me çështje mjekësie

Këto janë disa pyetje të cilat shtrohen shpesh nga mjekët myslimanë, sidomos ata që e ushtrojnë profesionin e tyre në vendet jomyslimane. Pyetja 1: Çfarë i lexohet të porsalindurit? Përgjigje: I thirret ezani në veshin e...[more]

Category: Të ndryshme

21.11.2012

Roli i Havasë në nxjerrjen e Ademit a.s nga xheneti

Pyetje:”A është e vërtetë se nëna jonë Havaja, është shkaku që babai ynë Ademi a.s u nxor nga xheneti? A është e vërtetë se ajo e joshi dhe e nxiti për të ngrënë nga pema e ndaluar, e për rrjedhojë nga privoi dhe ne pasardhësit e...[more]

Category: Të ndryshme

09.11.2012

Emrat e huaj për bebet

Pyetje:”Unë jam një prind mysliman jo arab, por që jetoj në një vend arab. Zoti më ka dhënë një fëmijë kohët e fundit pas një periudhe të gjatë martese. Problemi është se kemi mosmarrëveshje lidhur me emrin që do i vëmë bebes....[more]

Category: Të ndryshme

Displaying results 1 to 7 out of 112
<< First < Previous 1-7 8-14 15-21 22-28 29-35 36-42 43-49 Next > Last >>

Oraret e faljes

14/08/2018
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5705:4312:5316:4119:4921:23

Mirësevjen Ramazan

Unë e dua Zotin tim,

dhe agjëroj për të fituar kënaqësinë e Tij.

Duke patur gjithnjë këtë synim në mendje,

agjërimi bëhet shkas

që unë të ripërtërij

marrëdhënien time me Të,

e kështu ndihem më mirë.

Jeta shkon gjithnjë vale-vale,

herë ulje e here ngritje,

dhe lidhjet tona lëkunden,

prandaj le ta shohim këtë Ramazan

si një mundësi shkëputjeje për tu rilidhur,

një mundësi përtëritjeje shpirtërore,

një muaj ku dime ku të fokusohemi më së miri.

 

Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook