08.06.2012

Gusli pas përqafimit të Islamit

Pyetje:”Doja të di nëse gusli (larja e trupit) për një jomysliman që përqafon islamin, është obligim apo jo.” Myftiu: Shejh Jusuf Kardavi Përgjigje:”Fakihët myslimanët kanë mospajtime lidhur me guslin për një jomysliman, i...[more]

Category: Rituale, Të ndryshme

08.06.2012

Krijimi i qiejve dhe tokës në gjashtë ditë

Pyetje:”Thotë Zoti në Kuran:”Në të vërtetë, Zoti juaj është Allahu, që krijoi qiejt dhe Tokën për gjashtë ditë...” (Araf, 54) Çfarë do të thotë që qiejt dhe toka të krijohen në gjashtë ditë? Dikur kam lexuar një libër tefsiri,...[more]

Category: Të ndryshme

01.06.2012

Gruaja midis nderimit të Islamit dhe injorancës së ekstravagantëve

Pyetja: Disa njerëz e paragjykojnë gruan dhe e konsiderojnë atë burim të çdo belaje dhe trazire. Ata thonë, se nëse ndodh një ngjarje ose zbret një fatkeqësi, shkakun e saj kërkoje tek gruaja!... Madje ata thonë: Gruaja është...[more]

Category: Të ndryshme

18.05.2012

Islami dhe liria

Pyetja: Shumë njerëz pretendojnë, se evropianët dhe amerikanët janë ata, që paraprinë tek përhapja e principeve të lirisë midis njerëzve. Cili është caku i vërtetësisë së kësaj fjale në këndvështrimin islam? Përgjigja:...[more]

Category: Të ndryshme

16.05.2012

Detyrimi i jomyslimanëve të zbatojnë ligjet islame

Pyetje:”Sipas ligjeve pozitiviste, të gjithë qytetarët i nënshtrohen ligjeve në fuqi, pa bërë dallime mes feve, ngjyrave dhe racave. Këto ligje zbatohen edhe nëse bien ndesh me besimet e të tjerëve. A lejohet që dispozitat islame...[more]

Category: Të ndryshme

15.05.2012

Diktatura politike është nga shenjat e Kiametit

Pyetje:”A është e vërtetë se diktaturat politike janë nga shenjat e Ditës së Kiametit? Nëse po, ç’mund të thuhet për format e diktaturës që kanë ekzistuar që para mijëra vitesh?” Myftiu: Shejh Jusuf Kardavi Përgijgje:”Një ndër...[more]

Category: Të ndryshme

03.05.2012

Islami politik: emërtimi dhe dispozita

Pyetja: Vitet e fundit janë shpeshtuar disa shprehje që kanë gjetur përhapje të gjerë në të folur dhe në penën e disa sekularistëve e properëndimorëve të djathtë apo të majtë, nënkuptoj ata që pasojnë ideologjinë lindore...[more]

Category: Të ndryshme, Te perzgjedhura

Displaying results 8 to 14 out of 111

Oraret e faljes

12/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5405:4112:5316:4219:5221:27

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook