01.05.2012

Dilema e përhapjes së Islamit përmes tehut të shpatës.

Pyetja: Ç’mund të thuhet lidhur me dilemën, se Islami është përhapur me tehun e shpatës? Përgjigja nga komisioni i fetvave Egjipt:   Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe lavdërimi i Allahut janë mbi të Dërguarin e...[more]

Category: Të ndryshme

25.04.2012

Gradët e ndryshimit të së keqes. Heshtja karshi së keqes, për të shmangur problemet.

Pyetja: Vëllezër të nderuar. Vëllai im ka bërë një mëkat të madh; i ka bërë dikujt një padrejtësi të madhe dhe unë i kërkova atij që t’ia kërkojë hallallëkun këtij personi që i ka hyrë në hak dhe t’ia kthejë atij të drejtën e...[more]

Category: Të ndryshme

25.04.2012

Vakëfi, përkufizimi, vlera, ndalimi i rikthimit dhe kushte të përgjithshme të investimit të tij.

Pyetja: A i lejohet personit që ka lënë vakëf diçka për kënaqësi të Allahut që ta rimarrë atë, sepse vëllezërit e tij pasi bënë lëshime nga hisja (pjesa) e tyre në këtë vakëf, tanimë duan t’i rikthejnë hiset e tyre? Cilat janë...[more]

Category: Të ndryshme

24.04.2012

Metodologjia islame në luftimin e së keqes.

Pyetja: Si e ka luftuar Islami prishjen e rendit apo keqbërjen në tokë, sikurse vrasjen e të pafajshmëve qofshin ata muslimanë, dhimijun (jomuslimanë të territoreve islame) apo kontraktues (persona që kanë nënshkruar traktate...[more]

Category: Të ndryshme

19.04.2012

Ndikimi i Civilizimit Islam në Perëndim, në lëmin e qeverisjes dhe politikës.

Pyetja: Shumë njerëz janë verbuar me lirinë që gëzojnë perëndimorët, sidomos me qeveritarët e tyre, aq sa populli gëzon vullnet dhe ka pushtet mbi qeverinë. A ka ndikuar Civilizimi Islam në këtë gjë, apo kjo është e skalitur në...[more]

Category: Të ndryshme

28.03.2012

Dispozita e zhdëmtimit të dëmit të bërë nga ana e punonjësit.

Pyetja: Unë punoj në një dyqan dhe pronari i biznesit më pati vënë kusht, që të mos ia jap mallin klientit pa ia marrë çekun, nëse pagesa bëhet me anën e çekut. Në një situatë të caktuar dhe me qëllim që ta fitoja si klient, e...[more]

Category: Të ndryshme

23.03.2012

Sqarimi i të metave të mallit, gjatë shitjes së tij

Pyetja: A e ka detyrim ligjor tregtari apo shitësi, që ta sqarojë të metën e mallit për blerësin që synon ta blejë atë, duke ditur se nëse ai e bën këtë, malli atij do t’i zhvlerësohet? Përgjigja nga prof. dok. Mahmud Ukem-i:...[more]

Category: Të ndryshme

Displaying results 15 to 21 out of 111

Oraret e faljes

12/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5405:4112:5316:4219:5221:27

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook