23.03.2012

Vrasja në mbrojtje të pasurisë.

Pyetja: A lejohet vrasja e një personi, që përpiqet të më vjedhë dhe ka gjasa të më vrasë po s’ia dhashë pasurinë? Përgjigja:   Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe lavdërimi i Allahut janë mbi të Dërguarin e Allahut,...[more]

Category: Të ndryshme

20.03.2012

Huat (borxhet) bankare me kredi minimale

Pyetja: Shteti ka bërë projektplane të reja sa i përket lehtësimit të borxheve bankare për blerjen e banesave, prandaj ai e ka përcaktuar përqindjen e interesit (kredisë) në një masë prej vetëm 1% me qëllim që të ndihmojë...[more]

Category: Të ndryshme

20.03.2012

Dispozita e shpagimit (gjakmarrjes).

Pyetja: Cila është dispozita për marrjen e gjakut nga vrasësi? Përgjigja:   Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe lavdërimi i Allahut janë mbi të Dërguarin e Allahut, mbi familjarët e tij, shokët e tij dhe cilindo që e...[more]

Category: Të ndryshme

15.03.2012

Hakmarrja personale

Pyetja: Cili është gjykimi mbi hakmarrjen personale dhe a është ajo prej kisasit (ndëshkimit ekuivalent me dëmin)? Përgjigja nga: Një grup konsulentësh Me emrin e Allahut, falënderimi i takon Allahut, paqja dhe lavdërimi i...[more]

Category: Të ndryshme

12.03.2012

Politika dhe moralet

Pyetja: A ka ndonjë lidhje midis politikës dhe moraleve? Përgjigjet dok. Jusuf Abdullah el Kardaui Falënderimi i takon Allahut, paqja dhe lavdërimi i Allahut janë mbi të Dërguarin e Allahut, mbi familjarët e tij, shokët e tij...[more]

Category: Të ndryshme

05.03.2012

Vendim i Unionit të Fikhut Islam mbi lirinë e shprehjes së mendimit.

Detajet e konsulencës Pyetja: Kemi informacion mbi faktin se Unioni Ndërkombëtar i Fikhut Islam e ka diskutuar çështjen e lirisë së shprehjes së mendimit: kriteret dhe dispozitat përkatëse. Do donim prej jush të na jepnit...[more]

Category: Të ndryshme

24.02.2012

Kriteri i bidatit të mirë dhe të keq.

Detajet e konsulencës Pyetja: Kam lexuar një hadith (thënie) të të Dërguarit të Allahut, me kuptimin se: “Kush vepron një traditë të mirë, atij i takon shpërblimi i saj, si dhe shpërblimi i çdokujt që punon me të deri në Ditën e...[more]

Category: Të ndryshme

Displaying results 22 to 28 out of 111

Oraret e faljes

12/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5405:4112:5316:4219:5221:27

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook