21.02.2012

Puna në banka

Pyetja: Jam diplomuar në Universitetin Ekonomik, dega e marketingut dhe kur fillova të kërkoj për një punë, nuk arrita të gjej tjetër përveçse një vend pune në një bankë. Por unë e di se gjenden disa veprime të bankës, që...[more]

Category: Të ndryshme

14.02.2012

Justifikimi i gjynaheve me nijetin e mirë

Pyetje: ”A mund t`i justifikojë gjynahet nijeti i mirë?” Myftiu: Shejh Jusuf Kardavi Përgjigje: ”Islami i vlerëson motivet e fisme, qëllimin dhe nijetin e mirë, në çdo dispozitë dhe orientim të tij. Profeti Muhamed a.s thotë:...[more]

Category: Të ndryshme

01.02.2012

Ti lexosh Kuran një të sëmuri

Pyetje:”Si e gjykoni leximin e Kuranit për një të sëmurë? A lejohet ti lexojmë atij Kuran dhe lutje nga tradita profetike?? Myftiu: Shejh Jusuf Kardavi Përgjigje:”Transmeton imam Muslimi, nga Auf ibnu Malik të ketë thënë:”Para...[more]

Category: Të ndryshme

09.01.2012

Sportet e dhunshme

Pyetje:”Duam të dimë mendimin e islamit lidhur mem sportet e dhunshme siç është karateja, boksi, xhudo dhe peshëngritja! A hyjnë sporte të tilla tek sportet që i pranon islami, edhe pse ushtruesit e tyre mund të dëmtohen...[more]

Category: Të ndryshme

13.12.2011

Islami dhe taksa e xhizjes, në aktualitetin bashkëkohor

Pyetje:”Dua të mësoj diçka mbi  taksën e xhizjes, nëse i ka kaluar koha apo jo! A hyn ajo tek gjërat që ndryshojnë me ndryshimin e kohës? Përse kjo taksë u vihet vetëm jomyslimanëve nga ithtarët e librit?” Myftiu: Shejh...[more]

Category: Të ndryshme

30.11.2011

AGJËRIMI NË FUND TË VITIT HIXHRI, PARA SE TË NGRIHEN PUNËT... KËNDVËSHTRIM FETAR...

Pyetja: Midis njerëzve janë përhapur disa mesazhe, që nxisnin agjërimin e ditës së fundit të vitit hixhri (vitit që ka filluar me emigrimin e Profetit Muhamed [a.s] dhe që përllogaritet në bazë të muajve hënor), me pretendimin se...[more]

Category: Të ndryshme

30.11.2011

Urimi i Vitit të Ri Hixhri... Këndvështrim fetar...

Pyetja: Me emrin e Allahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! Cila është dispozita e urimit me rastin e Vitit të Ri Hixhri (vitit që ka filluar me emigrimin e Profetit Muhamed [a.s] dhe që përllogaritet në bazë të muajve hënor), duke...[more]

Category: Të ndryshme

Displaying results 29 to 35 out of 111

Oraret e faljes

12/08/2020
ImsakuL.DiellitDrekaIkindiaAkshamiJacia
03:5405:4112:5316:4219:5221:27

Urtësi Profetike

Gjërat që i çojnë njerëzit

më shumë në Xhennet

janë devotshmëria

dhe mirësjellja.


Grafika pa koment

Kliko për tu zmadhuar

Kontakt

Emaili juaj:
Mesazhi:

Abonimi

Enter your email address:

Facebook